Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στο Ισραήλ – Έπεσε κτίριο στη Γάζα που στέγαζε ξένα ΜΜΕ

Εν τω μεταξύ ένα κτίριο 15 ορόφων στην πόλη της Γάζας με γραφεία διεθνών πρακτορείων ενημέρωσης κατέρρευσε μετά από ισραηλινή αεροπορική επίθεση.

«Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε ολοσχερώς το πολυώροφο κτίριο al-Jala στην Πόλη της Γάζας, το οποίο φιλοξενούσε πολλά διεθνή μέσα όπως το Associated Press και το Al-Jazeera» ανέφερε πηγή.

Τοπικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις εταιρείες που εδρεύουν στο κτίριο για μια επικείμενης επίθεσ εντός μίας ώρας, προκαλώντας πανικό στους υπαλλήλους και τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έτρεχαν στους δρόμους.

«Γίνεται σφαγή αμάχων. Ώστε να μην υφίστανται καν ως φυσική παρουσία. Η επιχείρηση είναι ξεκάθαρα “επιχείρηση εθνοκάθαρσης”» επιμένει.

Κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή δεν συντρέχει, σύμφωνα με τον Μικτιάρ Εκταμί, πρόεδρο του Συλλόγου Παλαιστινίων Ελλάδας και εκπρόσωπο στην Ελλάδα του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, παρά μόνο αν το Ισραήλ “επιτεθεί σε Λίβανο, Συρία και Ιράν”.

«Η ουσία των όσων συμβαίνουν δεν είναι ούτε οι πρόσφατες εκλογές στο Ισραήλ ούτε οι εκλογές που τελικά δεν επετράπη να γίνουν από το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, αλλά η πάγια τακτική του Ισραήλ: Οι επιχειρήσεις εθνοκάθαρσης εδώ και 73 χρόνια.

Πηγή sputnik.gr