Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας… Προς αποκατάσταση της αλήθειας – Απάντηση της δημοτικής παράταξης “Πόλη & Ζωή”

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας εκφράζει την θλίψη του καθώς το θέμα της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζει, έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και αντιπολιτευτικής τακτικής από πολιτικούς φορείς του Δήμου Δράμας.

Μας θλίβει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι κάποιο ή κάποια μέλη μας λόγω μικροπολιτικού οφέλους και προσωπικών σκοπιμοτήτων προβαίνουν σε τέτοιες μικροπρεπείς συμπεριφορές, κατηγορώντας και σπιλώνοντας τις προσπάθειες που κάνει το ΔΣ, κατόπιν απόφασης γενικής συνέλευσης, να στηρίξει την υπάλληλο του Συνδέσμου και τη βιωσιμότητα του γραφείου.

Θλιβόμαστε, γιατί ούτε σκιές υπάρχουν, ούτε πολιτική ασκούμε. Για ποια εξωθεσμική συναλλαγή κατηγορούμαστε αλήθεια; Πρόθεση μας είναι η ανεύρεση πόρων για να μετριάσουμε όσο το δυνατόν την κακή οικονομική κατάσταση του Συνδέσμου. Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε την ανάθεση ενός έργου από το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΔ, το οποίο θα κατασκευάσει μέλος του Συνδέσμου, με σκοπό τη δωρεά εκ μέρους του, του συνόλου του κέρδους, στο ταμείο του Συνδέσμου μας, ώστε να σωθεί μία θέση εργασίας. Και αυτό ως προσωρινή λύση, ελπίζοντας ότι μέσω άλλων δράσεων θα επιλύσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα. Αυτό φαίνεται κάποιους τους ενοχλεί. Κάποιοι ίσως θέλουν ο Σύνδεσμος να κλείσει. Μάλλον ο αλτρουισμός και η προσφορά ενοχλούν.

Ούτε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι υπάρχουν, ούτε διαδικασίες παράνομες και εξωθεσμικές.

Τι πιο διαφανές από ένα εσωτερικό email λογοδοσίας στα μέλη μας, ώστε να μην υπάρχουν σκιές και να ενημερώνονται όλοι για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΔΣ;

Αν θέλαμε να αποκρύψουμε κάτι, θα λογοδοτούσαμε στα μέλη μας και θα αναφέραμε το σκοπό και την έκβαση της επίσκεψής μας στο Δήμαρχο;

Αν ασκούσαμε πολιτική, δεν θα τασσόμασταν ανοικτά στην κοινωνία υπέρ κάποιας παράταξης;

Ο ρόλος του Συνδέσμου δεν είναι αυτός. Τα πολιτικά παιχνίδια δεν μας αφορούν και, επειδή δεν ασκούμε πολιτική, δεν μπορούμε να σκεφτούμε και πονηρά. Μην τάσσεστε κατά του Συνδέσμου χωρίς προφανή λόγο και μην τον χρησιμοποιείτε για μικροπολιτικά συμφέροντα και παιχνίδια. Ο ρόλος του Συνδέσμου είναι θεσμικός και τέτοιος θα παραμείνει.

Επειδή δεν δεχόμαστε να πέφτει καμία σκιά στο ήθος μας και ο Σύνδεσμος ακολουθεί πάντα τις νόμιμες διαδικασίες, παρακαλούμε, προς αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων και άστοχων κατηγοριών, να επικοινωνείτε μαζί μας, για να σας πληροφορούμε για τις θέσεις μας.

Τo Δ.Σ.

  • Δεν πέρασαν πολλές ώρες από το Δ.Τ. του συνδέσμου και η δημοτική παράταξη «Πόλη & Ζωή»  απαντά στον σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας με νέο Δ.Τ. αναφέροντας τα εξής..

“Με έκπληξη διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας.

Περιμέναμε απάντηση από τον Δήμαρχο, αλλά ο κ. Μαμσάκος κρύβεται, δεν προλαβαίνει. Τα μόνα που προλαβαίνει είναι τα ταξίδια, οι γιορτές και τα πανηγύρια.

Επί της ουσίας τώρα:
Εξωθεσμική είναι η λειτουργία όταν ο Δήμαρχος εμπλέκεται σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του, όπως τα οικονομικά προβλήματα του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας.
Πολλοί σύλλογοι, αλλά κυρίως πολλοί συνδημότες μας, παρότι δεν έχουν κανένα τρόπο να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα, δεν προσφεύγουν σε τέτοιου είδους εξωθεσμικές συμφωνίες με τον Δήμαρχο.
Μήπως πρέπει να σπεύσουν όλοι προς το γραφείο του κ. Μαμσάκου;

Επίσης, επειδή δεν χρειαζόταν ούτε η άδεια ούτε η παρέμβαση του Δημάρχου για να δωρίσει κάποιος εργολάβος στον Σύνδεσμό του το κέρδος από μια ανάθεση εργολαβίας, η εμπλοκή του κ. Μαμσάκου και η δημοσιοποίησή της (κατά το γνωστό «κατόπιν ενεργειών του κ. Δημάρχου …») μόνο μικροπολιτική σκοπιμότητα καταμαρτυρεί.
Αν δεν είναι μικροπολιτική να παρουσιάζεται ότι το πρόβλημα του Συνδέσμου των εργολάβων λύνεται με παρέμβαση του Δημάρχου, τότε τι είναι μικροπολιτική;

Ακόμη, εμείς δεν θεωρούμε νόμιμη τη διαδικασία να γίνεται η επιλογή του εργολάβου στον οποίο θα γίνει απευθείας ανάθεση με κριτήριο ποιος θα φροντίσει για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος, δηλαδή με βάση τα συμφέροντα, του Συνδέσμου των εργολάβων. Από τις αναθέσεις της ΔΕΥΑΔ πρέπει να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΔ, του Δήμου και των Δημοτών. Κανενός άλλου.
Επιπλέον, δεν μπορεί να συμμετέχει σε μία τέτοια εξωθεσμική συμφωνία, να την προκρίνει και να την προωθεί ο ίδιος ο Δήμαρχος.
Αν αυτό γινόταν πράξη, δηλαδή ανάθεση εργολαβίας σε συγκεκριμένο εργολάβο με δέσμευσή του να δωρίσει το κέρδος του για εξυπηρέτηση των οικονομικών προβλημάτων του Συνδέσμου εργολάβων, η ενέργεια αυτή θα ήταν αρμοδιότητα … άλλων θεσμικών οργάνων.
Ευτυχώς, η παρέμβασή μας φρέναρε τα χειρότερα.
Όποιος νομίζει ότι είναι νόμιμη μια τέτοια ενέργεια, ας προχωρήσει στην εφαρμογή της!!!
Τέλος, οι Δραμινοί κατάλαβαν πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει.
Φυσικά κατάλαβαν και τα μέλη του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας, τα οποία ήρθαν σε πολύ δυσάρεστη θέση από την επιλογή κάποιων συναδέλφων τους.”

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive