Συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με την πρόεδρο της Δημοκρατίας

Tρέχουν οι διαδικασίες για να στηθούν δεύτερες κάλπες μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής στις 25 Ιουνίου. Στις 11 το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ.3 εδάφιο γ’ του Συντάγματο

Αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών δεν θα γινόταν δια ζώσης, αλλά τηλεφωνικώς. Ωστόσο, έγινε η ανατροπή και τελικά οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά την συνάντηση και εφόσον αυτή αποβεί άκαρπη, όπως όλα δείχνουν, η κ. Σακελλαροπούλου θα αρχίσει τις επαφές για τον διορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει την χώρα στις εκλογές  της 25ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες,  υπηρεσιακός Πρωθυπουργός θαΣ υ ν οριστεί ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.  Υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί ο πρέσβης ε.τ.  Βασίλης Κασκαρέλης. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκρίνονται ο πρέσβης ε.τ.  Παύλος Αποστολίδης και ο  πρέσβης ε.τ.  Δημήτρης Παρασκευόπουλος. 

Η ορκομωσία της υπηρεσιακής κυβέρνσης

Ο διορισμός της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναμένεται να γίνει από την κ. Σακελλαροπούλου την Πέμπτη, 25 Μαΐου, ενώ την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 26 Μαΐου, θα γίνει η ορκωμοσία της.  Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός αναμένεται να ορκιστεί είτε την Πέμπτη είτε την Παρασκευή.

Στη συνέχεια, την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαΐου στις 18:00 θα ορκιστούν οι βουλευτές της νέας Βουλής. Την επομένη, την Δευτέρα 29 Μαΐου, αναμένεται η συγκρότηση του προεδρείου της Βουλής, η ορκωμοσία και στη συνέχεια μέσα στην ίδια ημέρα, η διάλυση της Βουλής με την θυροκόλληση του σχετικού προεδρικού διατάγματος, που θα προκηρύσσει και τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουνίου.

enicos.gr