Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο»

Ταφόπλακα για χιλιάδες πολύ μικρές επιχειρήσεις θα αποτελέσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ισχυρίζονται οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες οι οποίοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Η Ομοσπονδία ΕπαγγελματοβιοτεχνώνΔράμας ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεθαύριο Τετάρτη.

«Συμμετοχή Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο»

Η διοίκηση, τα μέλη και τα Σωματεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Δράμας θα συμμετέχουν σε συμπόρευση με τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της Π.Ε. Δράμας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας στη Δράμα ενάντια στο νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.
Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» στο οποίο περιλαμβάνεται η τεκμαρτή φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών και ευρύτερα των ατομικών επιχειρήσεων, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμα εισπρακτικό μέτρο.
Έρχεται, μάλιστα, σε μια περίοδο που τα δημόσια έσοδα αυξάνονται ενώ η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών μειώνεται λόγω της συνεχώς αυξανόμενης ακρίβειας και του πληθωρισμού «απληστίας».
Το παράδοξο είναι πως σε μια ελεύθερη οικονομία, μια φιλελεύθερη κυβέρνηση έρχεται να ορίσει ποιο είναι το ελάχιστο εισόδημα που πρέπει να έχει μια επιχείρηση, παραθέτοντας στοιχεία που ακροβατούν μεταξύ μέσων όρων και περιπτωσιολογίας.
Με βασικό επιχείρημα την φοροδιαφυγή στοχοποιούνται ακόμα μια φορά οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που έχουν τόσο ταλαιπωρηθεί από τις αλλεπάλληλες κρίσεις και διαχρονικά βρίσκονται στο περιθώριο των δημόσιων πολιτικών. Το νέο φορολογικό σύστημα των ελεύθερων επαγγελματιών που ουσιαστικά καθορίζει ένα οριζόντιο τεκμαρτό εισόδημα, εάν τελικά εφαρμοστεί θα αποτελέσει την ταφόπλακα για χιλιάδες πολύ μικρές
επιχειρήσεις. Επιδίωξη όλων όσων συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση πρέπει να είναι ο συντονισμός και η ενιαία δράση, η διαμόρφωση δηλαδή ενιαίου μετώπου κατά του νομοσχεδίου το οποίο, εάν τελικά ψηφιστεί και εφαρμοστεί, οδηγεί σε  αφανισμό ένα μεγάλο τμήμα του ενεργού οικονομικού πληθυσμού, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τη μεσαία τάξη. Καλούμε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 το μεσημέρι με τόπο συγκέντρωσης την πλατεία Ελευθερίας στη Δράμα.