Στην Ρουάντα (Αν. Αφρική) στέλνει τους παράτυπους μετανάστες ο Μπόρις Τζόνσον

Κανονικά προχωράει το Λονδίνο το νέο σχέδιο απέλασης μεταναστών στη Ρουάντα, καθώς αυτή την εβδομάδα θα ενημερωθούν όσοι μετανάστες  δεν δικαιούνται να μείνουν στη χώρα.

Αυτοί θα μετεγκατασταθούν στην Ρουάντα στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Η βρετανική κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τα σχέδιά της να στέλνει στη χώρα αυτή που βρίσκεται στην ανατολική Αφρική, ανθρώπους που ζητούν άσυλο στη Βρετανία, είπε ότι περιμένει αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, πως αναμένει δικηγόρους, που εκπροσωπούν κάποιους από αυτούς που έχουν ειδοποιηθεί ότι θα μετεγκατασταθούν, ότι θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν την επικείμενη απομάκρυνσή τους προς τη Ρουάντα.

Πάντως, οι πρώτες πτήσεις αναμένεται να γίνουν τους επόμενους μήνες.

«Αυτό είναι μόνο το πρώτο στάδιο της πράξης και ξέρουμε ότι θα πάρει χρόνο καθώς κάποιοι θα προσπαθήσουν να ματαιώσουν τη διαδικασία και να καθυστερήσουν τις απομακρύνσεις» σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη, η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.
Η συμφωνία με τη Ρουάντα, την οποία θα χρηματοδοτήσει η Βρετανία με 120 εκ. λίρες (144 εκ. ευρώ) και ανακοινώθηκε μέσα στην εβδομάδα, προβλέπει ότι οι μετανάστες -των οποίων δεν διευκρινίζεται ούτε η εθνικότητα ούτε ο τρόπος άφιξής τους στο βρετανικό έδαφος- θα «ενσωματωθούν στις κοινότητες σε όλη τη χώρα», βάσει της ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών της Ρουάντα Βίνσεντ Μπιρούτα.
πηγήcnn.gr