Στην Αθήνα θα υπογραφεί η σύμβαση για την επαναλειτουργία του π. Κ.Ι.Ε

Αν και η τελετή υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠΑΜΘ και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με θέμα την αναβάθμιση και επαναλειτουργία του Καπνολογικού Ινστιτούτου Δράμας αναβλήθηκε, στον χώρο του Ινστιτούτου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε η Δρ. Αναστασία Τσαγκαράκου της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Παρόντες επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Δρ. Ελένη Μαλούπα,  ερευνητές του Ινστιτούτου εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, συλλόγων και φορέων της Δράμας.

Η αναβληθείσα – -λόγω κωλύματος του Προέδρου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, καθηγητή Σέρκου Χαρουτουνιάν τελετή για τις υπογραφές θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στην Αθήνα

Η Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Δρ. Αναστασία Τσαγκαράκου κατά την ομιλία της   τόνισε ότι η επαναλειτουργία του πρώην Καπνολογικού Ινστιτούτου  θα συνεισφέρει στην αγροτική έρευνα της περιοχής όχι μόνο για τον καπνό αλλά και για άλλες σημαντικές καλλιέργειες της περιοχής. Ανέφερε επίσης το ερευνητικό δυναμικό με το οποίο θα στελεχωθεί το Ερευνητικό Κέντρο, που είναι οι : Δρ. Ιωάννης Γανόπουλος, Δρ. Απόστολος Καλύβας, Δρ. Στέφανος Ανδρεάδης, Δρ. Ελένη Τσαλίκη και Δρ. Αλίκη Ξανθοπούλου.

Από την πλευρά της η Δρ. Ελένη Μαλούπα, , έκανε μια ιστορική αναδρομή των προσπαθειών που έγιναν για να οδηγηθούμε στο σημείο επαναλειτουργίας του πρώην Καπνολογικού Ινστιτούτου το οποίο ανήκει στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, και ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί έρευνα εκτός του καπνού και για φαρμακευτική κάνναβη, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και μελέτη της πλούσιας βιοποικιλότητας της περιοχής.