Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια προσφεύγει η Γεωργία Μπίκα – Όχι και από τον Άρειο Πάγο

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα προσφύγει η Γεωργία Μπίκα δια του δικηγόρου της Νίκου Διαλυνά, καθώς φαίνεται ότι κλείνει οριστικά ο φάκελος με τις καταγγελίες της για βιασμό, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση παίρνει το δρόμο για το αρχείο καθώς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναίρεσης του απαλλακτικού βουλεύματος για τον 27χρονο επιχειρηματία το οποίο είχε υποβάλει η Γεωργία Μπίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί ότι δεν συντρέχουν λόγοι αναίρεσης, κρίνοντας πως  το επίμαχο βούλευμα είναι πλήρως αιτιολογημένο .

Υπενθυμίζεται ότι η 24χρονη είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, ενώ αρχικά κατηγορούμενος έχει βρεθεί ένας 27χρονος επιχειρηματίας. Για την υπόθεση εκδόθηκαν δυο απαλλακτικά βουλεύματα, με την 24χρονη να προσφεύγει  στον Άρειο Πάγο ζητώντας αναίρεση. Ωστόσο, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης αφού μελέτησε την υπόθεση, αποφάσισε να μην ζητήσει την αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος.

Μιλώντας στη «Ζούγκλα» ο συνήγορος της Γεωργίας Μπίκα, Νίκος Διαλυνάς, είπε χαρακτηριστικά ότι «από σήμερα αρχίζει το πανηγύρι και από αύριο αρχίζουν να χτυπούν οι καμπάνες», συμπληρώνοντας ότι η υπόθεση δεν θα φτάσει μόνο στα ευρωπαϊκά δικαστήρια αλλά και στο ειδικό τμήμα του ΟΗΕ για την προστασία των γυναικών.