Σκληροί χαρακτηρισμοί από τον Γιάννη Ξανθόπουλο πρώην Αντιπεριφερειάρχη Δράμας για την μη λειτουργία του το Φαλακρού

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος μιλά για κλείσιμο επ’ αόριστον του  χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού,με σκληρούς χαρακτηρισμούς για αυτή την εξέλιξη, αναφέροντας χαρακτηρίστηκα:

“ΑΝΙΚΑΝΟΙ όχι μόνο να παράξουν νέο έργο, αλλά και να διατηρήσουν και συνεχίσουν αυτά που βρήκαν έτοιμα…

Κλειστό το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού από εδώ και πέρα ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης Ανάργυρος.

(Από την σειρά αναρτήσεων: δεν είναι όλοι ίδιοι…. )

Λίγα λόγια για το ιστορικό του θέματος…

Όταν αναλάβαμε την διοίκηση της Αντιπεριφέρειας Δράμας, την 01-01-2011, παραλάβαμε ένα κλειστό Χιονοδρομικό Κέντρο,(ΧΚ), για όλη την περίοδο 2010-2011, για λόγους που είχαν να κάνουν με αδυναμίες και λάθη της απερχόμενης διοίκησης. . Διαπιστώσαμε δε ,ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο φορέας που λειτουργούσε το Χ.Κ. Φαλακρού, ( η ανώνυμη εταιρία ΑΝΦΑ), το έκανε ουσιαστικά και τυπικά παράνομα, καθόσον δεν είχε την εκ του νόμου αρμοδιότητα..
( είναι γνωστό ότι κατόπιν πτώχευσε, είχε χρέη γύρω στα 800.000,00 ευρώ ,τα οποία και καταλογίστηκαν τελικά μετά από διενεργηθέντα έλεγχο στα μέλη των διοικητικών της συμβουλίων).
Κάναμε το αυτονόητο ,ζητήσαμε από τα συναρμόδια υπουργεία και πήραμε, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια και αρκετές καθόδους στην Αθήνα,( η Αντιπεριφέρεια Δράμας δια της Περιφέρειας ΑΜΘ) , με ΚΥΑ,(Κοινή Υπουργική Απόφαση), την αρμοδιότητα χρήσης και λειτουργίας του ΧΚΦ από 01-01-2013 .
Έτσι έκτοτε λειτουργήσαμε νόμιμα , (με χρήματα, κυρίως, που διαθέταμε για τις λειτουργικές δαπάνες της Αντιπεριφέρειας), μέσω εργολαβιών,φορέων , όπως ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και άλλες ,στις οποίες και αναθέταμε το σχετικό έργο ύστερα από ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες.
Το 2014 , λίγο πριν από το χειμώνα, παραδώσαμε ένα Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργικό, απηλλαγμένο από δεσμεύσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος και με κατοχυρωμένο τον τρόπο χρηματοδότησης της λειτουργίας του. Συγχρόνως εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση των απαραίτητων ΜΠΕ και μελετών Στρατηγικής Ανάπτυξης προκειμένου σε σύντομο διάστημα να ξεκινήσει διεθνής διαγωνισμός ανάθεσης του όλου project σε ιδιώτη επενδυτή.
Και ενώ κάναμε εμείς αυτά, αυτοί που μας διαδέχτηκαν ύστερα από 3 χρόνια διοίκησης έκλεισαν το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού…
ΑΞΙΟΙ!!!

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive