Σφοδρές χιονοπτώσεις στην Νέα Υόρκη

Ακόμα και για τα δεδομένα της δυτικής νέας Υόρκης η χιονοθύελλά της Παρασκευής ήταν κολοσσιαία, φέρνοντας σε ορισμένες περιοχές πυκνή χιονόπτωση. και αναγκάζοντας τους αξιωματούχους να πουν σε πολλούς ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να οδηγούν σε κακές καιρικές συνθήκες να μείνουν μακριά από τους δρόμους

«Παρακαλούμε τους κατοίκους να υπακούσουν στην απαγόρευση κυκλοφορίας, γίνεστε πολύ γρήγορα μέρος του προβλήματος όταν βρίσκεστε εκεί έξω στους δρόμους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το συνολικό ύψος της χιονόπτωσης έφτασε τα 2 μέτρα σε τουλάχιστον δύο περιοχές. Στο Όρτσαρντ Παρκ, το σύνολο των χιονοπτώσεων έφθασε τις 66 ίντσες μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Το Μπλάζντελ, περίπου οκτώ μίλια από το Μπάφαλο, κατέγραψε 65 ίντσες χιονόπτωσης μέχρι τις 8:30 μ.μ.

Η χιονοθύελλα οδήγησε στο θάνατο δύο άτομα. Δύο κάτοικοι της κομητείας Έρι πέθαναν αφού υπέστησαν καρδιακά επεισόδια που σχετίζονται με τους αποχιονισμούς, δήλωσε νωρίτερα ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας Μαρκ Πόλονκαρζ.

Η υψηλότερη τριήμερη χιονόπτωση στο Μπάφαλο είναι 56,1 ίντσες, η οποία σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2001, δήλωσε ο μετεωρολόγος του CNNi Μπράντον Μίλερ.

πηγή in.gr