Σε ετοιμότητα ο στρατός στον Έβρο- Συνελήφθησαν15 παράνομοι μετανάστες

Σε πλήρη συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές αρχές καθώς το τελευταίο διάστημα στα χερσαία σύνορα του Έβρου παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα, ακόμα και μεταφορά παράνομων μεταναστών με λεωφορεία από το εσωτερικό της Τουρκίας .

Από το σημείο που τελειώνει ο φράκτης, από την περιοχή των Φερρών δηλαδή ως και τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, η μεταναστευτική πίεση είναι αυξημένη. Την προσπάθεια τους να εισέλθουν στη χώρα βοηθά και το γεγονός ότι την καλοκαιρινή περίοδο πέφτει η στάθμη του ποταμού στον Έβρο. Έτσι δεκάδες άτομα κατορθώνουν να περάσουν τα σύνορα. Σύμφωνα με το Α.Δ  χθες και σήμερα (17 και 18-6-2022), αλλοδαποί διακινητές  προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, 15 παράνομους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα το πρωί στην Κομοτηνή, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5)μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στο ύψος του οικισμού Ανθοχωρίου και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα. Τελικά το όχημα αφού κινήθηκε σε κεντρικές οδούς της πόλης ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε προστατευτικά κολωνάκια, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.