Σαρωτική η κακοκαιρία στην Θάσο- Πλημύρισαν τα Τενάγη

Τις πληγές της μετρά η Θάσος και προσπαθεί να τις επουλώσει, την ώρα που τα «μαντάτα» από την ΕΜΥ είναι δυσοίωνα, καθώς νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει την χώρα.

Τα άμεσα μέτρα θωράκισης του νησιού,, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει από την ερχόμενη εβδομάδα την περιοχή, εξετάστηκαν στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο νησί παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιου, του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστου Μέτιου, αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων.

«Κρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκη», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «να απομακρυνθούν όλα τα φερτά υλικά ώστε να ελευθερωθούν οι κοίτες των χειμάρρων και των καναλιών προκειμένου να βρίσκουν διέξοδο τα νερά. Επίσης, πρέπει να αποκατασταθούν και οι γέφυρες σε πολλές σημεία οικισμών. Όλοι οι φορείς, τα φυσικά πρόσωπα, οι αιρετοί έχουν τη δική τους συνεισφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η κακοκαιρία αλλά και των λύσεων που επιβάλλεται να δοθούν», τόνισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Σημειώνεται ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιοχές της Καβάλας και της Θάσου, που επλήγησαν  από την έντονη βροχόπτωση.

Στους Φιλίππους λόγω της κλίσης του εδάφους, ο μεγαλύτερος όγκος του νερού, αφού υποχώρησε από τις τοπικές κοινότητες Πολύστηλου και Δάτου, συσσωρεύτηκε στον κάμπο των Τεναγών.