Ρωσία: Συστηματική η λογοκρισία ρωσικών μέσων ενημέρωσης από Google, Facebook και Twitter

 

To σύμβολο της RIA Novosrti

Συστηματική έχει γίνει η λογοκρισία ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, με τη Google, το Facebook και το Twitter να περιορίζουν την πρόσβαση σε υλικό περίπου 20 ρωσικών μέσων, δήλωσε  ο ρωσικός οργανισμός για τις επικοινωνίες Roskomnadzor. «Η λογοκρισία στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχει γίνει συστημική, το Google (YouTube), το Facebook και το Twitter περιορίζουν την πρόσβαση σε υλικό περίπου 20 ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των RIA Novosti, Russia Today, Sputnik και Russia-1» ανέφερε το Roskomnadzor.

Ως αποτέλεσμα αυτών των ξένων προσπαθειών για έλεγχο των ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι Ρώσοι ενδέχεται να μη λάβουν αντικειμενικές πληροφορίες, σημείωσε ο Οργανισμός.

«Τα πολλά αιτήματα που έχουν γίνει για παύση της λογοκρισίας των ρωσικών ΜΜΕ αγνοούνται» γνωστοποίησε ο Roskomnadzor.

Πρόσθεσε ότι είχε υποβάλει προτάσεις και στα δύο επιμελητήρια του ρωσικού Κοινοβουλίου σχετικά με την ένταξη, στην εθνική νομοθεσία, μέτρων με τα οποία μπορεί να δοθεί απάντηση στη λογοκρισία.

Ο Roskomnadzor ανέφερε, επίσης, αύξηση στη διάδοση fake news από πλατφόρμες όπως το YouTube, το Facebook, το Instagram και το Twitter.

sputnik.gr