Ροδόπη-Ελένη Λαφτσή : Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με ωμή παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου

«Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη! Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!»

Όσο και αν φαίνεται περίεργο “τα συγχαρητήρια” – κόλαφος προέρχονται από τηνεπικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κομοτηνής που  πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Λαφτσή.

Η κ.Λαφτσή αναφέρεται προφανώς στην εκλογή του Φερχάτ Οζκιούρ ο οποίος προφανώς προωθήκε από το Τουρκικό Προξενείο σε αντίθεση με τον Αχμέτ Ιλχάν του ΠΑΣΟΚ που πήγε κόντρα στο Προξενείο.

Η Ροδόπη είναι η μοναδική περιφέρεια της χώρας όπου ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε της Ν.Δ. Αυτό οφείλεται, όπως αποδεικνύουν τα τελικά αποτελέσματα, στη «γραμμή» που έδωσε το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής σε μεγάλο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας που συστηματικά χειραγωγεί, προς εξυπηρέτηση των σκοπιμοτήτων της Άγκυρας.