Ροδόπη: 6 παράνομοι μετανάστες και ένας διακινητής στα χέρια της Αστυνομίας

Σχετικά μικρή αλλά καθημερινή και σε συνεχή ροή η παράνομη είσοδος μεταναστών από τον Έβρο. Τα στοιχεία από την ενημέρωση της Αστυνομίας καταγράφουν την -σε καθημερινή σχεδόν βάση- εισροή λαθρομεταναστών.

Συνελήφθη χθες (26-9-2020) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και του Αστυνομικού Τμήματος Αρριανών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην επαρχιακή οδό Μεγάλου Δερείου – Νέας Σάντας οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί όχημα και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες η περιοχή του Σουφλίου «δεσπόζει» στον εντοπισμό λαθρομετανστών γεγονός που δεν αποκλείει  την είσοδο των παράνομων από την Βουλγαρία με δεδομένη την στάση που κρατά – επισήμως μάλιστα- η γειτονική χώρα.

Πάνε κι έρχονται οι διακινητές

Οι διακινητές «πάνε κι έρχονται» αφού η τροχαία εντοπίζει  πολύ συχνά αλλοδαπούς με κλεμμένα αυτοκίνητα και χωρίς άδεια οδήγησης, οι οποίοι προφανώς κατευθύνονται στα σύνορα για να παραλάβουν τους μετανάστες.

Χθεςτο πρωί, στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Δερείου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνελήφθη ένας αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνελήφθη  αλλοδαπός στο Αεροδρόμιο Χρυσούπολης

Εχθές εξ άλλου συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει παράνομα στη Γερμανία μέσω του Αερολιμένα Καβάλας με πλαστή ταυτότητα.

φωτο αρχείου