“Ναι” σε 4 έργα Δήμων της Δράμας από τον Στέλιο Πέτσα

Την χρηματοδότηση 4 προτάσεων έργων των Δήμων του νομού Δράμας ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στην Δράμα ο ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας.

Οι τέσσερις προτάσεις έργων των οποίων τη χρηματοδότηση εξήγγειλε ο κ. Πέτσας αφορούν:

  • Έργο Αστικής Αναζωογόνησης του Δήμου Δράμας, ύψους 10.374.361,99 ευρώ: i) χρηματοδότηση της ανακατασκευής κερκίδων και αίθουσας προθέρμανσης στο παλιό Εθνικό, νυν Δημοτικό Στάδιο Δράμας, (καθαίρεση υφιστάμενων στατικώς επικίνδυνων κερκίδων – κατασκευή νέων και ταυτόχρονα κατασκευή νέας αίθουσας προθέρμανσης βάσει ισχυουσών προδιαγραφών). ii) Διαμόρφωση της περιμετρικής οδού Κορυλόβου δια εκσυγχρονισμού της οδού με δημιουργία πεζόδρομου, περιπατητικών διαδρόμων, ποδηλατοδρόμου, διαδρόμου τζόκιγκ, καθιστικών χώρων και χώρων ελεύθερης στάθμευσης.
  • Έργο στο Δήμο Δράμας για την υλοποίηση του έργου διαχείρισης απορριμμάτων, ύψους 958.387 ευρώ.
  • Έργο στο Δήμο Δοξάτου ύψους 4,9 εκατ. ευρώ, για την κατεδάφιση του παλαιού σχολικού συγκροτήματος και την ανέγερση νέου, που θα στεγάσει τους μαθητές του Γυμνασίου–Λυκείου Καλαμπακίου, ένα έργο εμβληματικό για τη δημοτική αρχή και τους κατοίκους.
  • Έργο στο Δήμο Δοξάτου ύψους 279.000 ευρώ, για την ανάδειξη των «Βημάτων του Αποστόλου Παύλου, στον χώρο και στον χρόνο». Πρόκειται για έργο, που έρχεται να προστεθεί στο έργο για τη βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Δοξάτου –ύψους 6,1 εκατ. Ευρώ.
  • Χρηματοδότηση μελέτης εγγειοβελτιωτικών έργων σε Σιταγρούς και Αργυρούπολη του Δήμου Προσοτσάνης αναφορικά με γεωτρήσεις, σχεδιασμό αρδευτικών δικτύων, αγωγών προσαγωγής, αντλιοστασίου και δεξαμενής, καθώς και μελέτη για τη βελτίωση υφιστάμενων υποδομών συνολικού ύψους 620.000€.

Ο κ. Πέτσας συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δράμας κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο και ομάδα συνεργατών του, επισκέφθηκαν το κτήριο της Αντιπεριφέρειας, όπου συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη, τον Δήμαρχο Παρανεστίου, κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, τον Δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου, κ. Γιάννη Κυριακίδη και άλλους εκπροσώπους φορέων.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου ο βουλευτής Κ.Μπλούχος, “συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής μας με τη χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων του Υπουργείου Εσωτερικών (με αιχμή το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»). Συζητήθηκαν, επίσης, οι δυνατότητες για συνέργειες με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι θεσμικές παρεμβάσεις που έχουν αναληφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών για την επαναφορά της κυβερνησιμότητας στην Αυτοδιοίκηση, η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων και τα αιτήματα των Δήμων για την ενίσχυσή τους με προσωπικό. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά απόν τον κ. Πέτσα στην αναμόρφωση των ΚΑΠ που προβλέπεται για το 2022, με στόχο να αρχίσει, σταδιακά, να αναστρέφεται η πορεία συρρίκνωσης των τελευταίων ετών, αλλά και στο φιλόδοξο σχέδιο για την αναβάθμιση των χερσαίων συνοριακών σταθμών.”