“Καλαμπάκι 100 χρόνια 1922-2022 μνήμη & ιστορία”

Ανοίγει αύριο Σάββατο στο Καλαμπάκι η αυλαία των εκδηλώσεων “Πολιτιστικός Μάιος 2022” με την έκθεση Τμήματος Καλών Τεχνών & την έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων αφιερωμένης στα εκατό χρόνια συνεχούς κατοίκησης στο Καλαμπάκι.

Συμπληρώνοντας εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, την εκκένωση της Θράκης και την εγκατάσταση των προσφύγων στο Καλαμπάκι, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου, η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Δοξάτου και η Δημοτική Κοινότητα Καλαμπακίου διοργανώνουν και προσκαλούν το κοινό στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Μαΐου 2022 με γενικό τίτλο: Καλαμπάκι 100 χρόνια , «1922-2022 μνήμη & ιστορία» .
“Σε συνεργασία  με την τοπική κοινωνία, την εκπαιδευτική κοινότητα στο Καλαμπάκι αλλά και ευρύτερα, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους φορείς Πολιτισμού από το νομό Δράμας και από όλη την Ελλάδα, την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, το Σκακιστικό Όμιλο Δράμας , αναδεικνύουμε πτυχές πολιτισμού, μνήμης και ιστορίας. Παράλληλα, με το βλέμμα στη σύγχρονη πραγματικότητα, προσπαθούμε να αναδείξουμε το πάντα επίκαιρο μήνυμα της Ειρήνης και του σεβασμού της διαφορετικότητας διοργανώνοντας για 2η χρονιά το Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου με το γενικό τίτλο φέτος «ο κήπος της Ειρήνης».
Με δράσεις πρωτότυπες, με εκδηλώσεις θεσμούς, με μεράκι, σεβασμό και αγάπη για τον πολιτισμό και τον τόπο μας.”

Οι εκδηλώσεις που θα γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο έως τις 12 Ιουνίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων θέατρο, βιβλιοπαρουσιάσεις, αγώνες σκάκι, ομιλίες, γστρονομία, σεμινάριο decoupage, ζωγραφική.