“Αλωνίζουν” και στην Ανατολική Μακεδονία οι παράνομοι μετανάστες

Άλλα 12 άτομα που εισήλθαν παράνομα στην χώρα  και 3 διακινητές συνέλαβε η Αστυνομία την Κυριακή στην Θράκη σε δύο επιχειρήσεις.

Στην πρώτη- στην παλαιά Εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα συνολικά οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των δύο διακινητών ήταν καταζητούμενος για το ίδιο αδίκημα της παράνομης μεταφοράς μεταναστών.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό Κρωβύλης – Μαρώνειας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον  τρίτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Οι παράνομοι μετανάστες με την βοήθεια των διακινητών αλλά και της τεχνογνωσίας (GPS) όχι μόνο βρίσκουν διόδους για είσοδο στην χώρα αλλά και δάση για να αλλάξουν ρουχισμό ή να ξεκουραστούν έως το επόμενο ραντεβού με διακινητή που θα τους οδηγήσει σε Θεσσαλονίκη ή Αθήνα ή κάποια Ευρωπαϊκή χώρα.

Ένα τέτοιο μέρος είναι η Χωράφα στην Καβάλα όπου συχνά οι κάτοικοι γίνονται μάρτυρες της διέλευσης δεκάδων παράνομων μεταναστών.

Οι φωτο από το  kavalawebnews.gr είναι αποκαλυπτικές