Πρωτόγνωρες εικόνες σε Ισπανία και Ιταλία από τις πλημμύρες

Απίστευτες εικόνες καταγράφονται στην Ισπανία με τις κααρρακτώδεις βροχές που ακολούθησαν μια παρατεταμένη ξηρασία να μετατρέπουν τους δρόμους σε ποτάμια σε πόλεις κατά μήκος της μεσογειακής ακτής της χώρας.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν επίσης την κεντρική Ισπανία, καθώς και μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα Μαδρίτη.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, οι ισπανικές αρχές έκλεισαν προληπτικά σχολεία, πανεπιστήμια και παιδικούς σταθμούς, αφού οι βροχές άφησαν πίσω τους πλημμυρισμένα υπόγεια και βυθισμένα αυτοκίνητα.
Ιταλία

Οι καταστροφικές βροχές που πλημμύρισαν εκτεταμένες περιοχές της Ρομάνια, στην Ιταλία  προκαλώντας 15 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους, συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία.

Αυτό που προκαλεί την κύρια ανησυχία είναι το νερό που ακόμη λιμνάζει σε πολλές περιοχές, εφόσον μεγάλες εκτάσεις βρίσκονται ακόμη κάτω από μάζα νερού βάθους περισσότερο του ενός μέτρου.

Όπως είχε μεταδώσει η ΕΡΤ  το νερό των πλημμυρών ήρθε συχνά σε επαφή με λύματα, υπονόμους και αποχετεύσεις, και η αδυναμία εκροής τους έχει ως αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές τα στάσιμα νερά να παραμένουν και να προκαλούν μεγάλη ανησυχία για υγειονομικούς κινδύνους.

Στο Κονσέλιτσε οι Υγειονομικές Αρχές της Ρομάνια ξεκίνησαν έκτακτους εμβολιασμούς , που απευθύνονται κυρίως σε άτομα που ασκούν δραστηριότητες σε πλημμυρισμένα κτίρια.