Πρώτη απόπειρα πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας στην Π.Ε. Καβάλας

 

Εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας ΠΕ Καβάλας γνωστοποίησαν  ότι την Τετάρτη 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά ο πρώτος πλειστηριασμός πρώτης και μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Πρόκειται για διαδικασία που έγινε χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα. Ο πλειστηριασμός κρίθηκε άγονος αφού δεν υπήρχε κάποιος ενδιαφερόμενος με αποτέλεσμα να ματαιωθεί.

Πλέον είναι θέμα της τράπεζα το τι θα πράξει στο εξής. Το πιθανότερο είναι να τον επαναλάβει σε εύλογο χρονικό διάστημα. Η ΛΑΕ σε όλη την Ελλάδα ενδιαφέρεται για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Η οργάνωση της Καβάλας κατά το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησε σχετικές συναντήσεις με τους συμβολαιογράφους και με το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας. Προς το παρόν δεν ανοίγει τα χαρτιά της αναφορικά με το πώς θα αντιδράσει εάν στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας επιχειρηθεί κι επόμενος πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Φαίνεται πάντως ότι παρακολουθεί στενά την όλη υπόθεση στην τοπική της διάσταση.

Ο άγονος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε από ένα συμβολαιογράφο από τους δύο συνολικά της ΠΕ Καβάλας, που φέρονται να είναι πιστοποιημένοι για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Εκπρόσωπος του συμβολαιογράφου που ρωτήθηκε χθες από την εφημερίδα μας, διαφώνησε με όσα ισχυρίζεται η ΛΑΕ Καβάλας, καθώς μας είπε ότι το ακίνητο που βγήκε σε πλειστηριασμό δεν είναι πρώτη κατοικία.

Αντίθετη άποψη παρουσιάζουν τα στελέχη της ΛΑΕ, αφού ισχυρίζονται ότι βγήκε σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία και ειδικότερα ένα διαμέρισμα 40 τετραγωνικών μέτρων πρώτου ορόφου στην περιοχή της Ελευθερούπολης. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη ΛΑΕ, προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου. Το χρέος που προκάλεσε τον πλειστηριασμό ξεπερνά συνολικά τις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ κι έχει σχέση με την Alpha Bank. Ωστόσο, ο πλειστηριασμός για το διαμέρισμα αφορά σε μέρος του χρέους ύψους 17.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κείμενο του πλειστηριασμού, όπως γνωστοποιείται μέσω της ανάρτησής του στο διαδίκτυο, η διαδικασία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου από τις 2:00 το μεσημέρι έως τις 6:00 το απόγευμα με ηλεκτρονικό τρόπο. Το διαμέρισμα περιγράφεται ως αυτοτελής κι ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία, με μικτά τετραγωνικά 42,8 και καθαρή επιφάνεια 36,7 τετραγωνικά μέτρα.

Η ΛΑΕ Καβάλας ισχυρίζεται βλέπει συνεχώς τα στοιχεία όπως αναρτώνται στο διαδίκτυο και παρακολουθεί ώστε να καταγγείλει εάν χρειαστεί κάποια παρόμοια υπόθεση.

proininews.gr

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive