Προσφυγή κατά της νομιμότητας του ΚΙΕΦ

Την ακύρωση της απόφασης του Αρείου Πάγου που επέτρεψε να κατέβει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου το μειονοτικό «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» (ΚΙΕΦ) ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας δύο πανεπιστημιακοί οι οποίοι υποστηρίζουν πως αντιστρατεύεται την ελληνική έννομη τάξη, με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του να δηλώνουν Τούρκοι και όχι Έλληνες μουσουλμάνοι που επιδιώκουν την αλλαγή της συνθήκης της Λωζάνης.

Iσχυρίζονται, ο Άρειος Πάγος δεν έλεγξε ως όφειλε το καταστατικό

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου το «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, που αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στην Ροδόπη και την Ξάνθη και να σταματήσει οποιαδήποτε δραστηριότητά του στην Θράκη.
Στην αίτησή τους επικαλούνται δηλώσεις στελεχών του κόμματος άλλοτε πως «είναι η φωνή της μακεδονικής μειονότητας» και άλλοτε πως είναι Τούρκοι μουσουλμάνοι, για να καταλήξουν πως παράνομα και κατά παράβαση του Συντάγματος έγινε δεκτή από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου η συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές.
Όπως ισχυρίζονται, ο Άρειος Πάγος δεν έλεγξε ως όφειλε το καταστατικό και την υποκρυπτόμενη δράση του ΚΙΕΦ, το οποίο δρα αντεθνικά και σε βάρος των διεθνών συνθηκών της χώρας.
«Στους συνταγματικούς κανόνες που θεσπίζουν περιορισμούς ως προς τη δυνατότητα εκλογιμότητας ενός πολιτικού κόμματος, μεταξύ των άλλων, είναι να μην διεγείρει το κόμμα το λαϊκό αίσθημα με πράξεις με τι οποίες αντιστρατεύονται τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές, να μην υποκινεί και διεγείρει το λαϊκό αίσθημα και μάλιστα με επιθετικές προς τη δημοκρατία θέσεις των ηγετών του κόμματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν.