Πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου-Στα “χέρια” των Τούρκων ο απεγκλωβισμός τους

Βιάστηκαν ορισμένοι να κατηγορήσουν τις Ελληνικές αρχές αναφορικά με την διάσωση ομάδας  προσφύγων και μεταναστών σε νησίδα του ποταμού Έβρου.

Και αυτό γιατί η νησίδα δεν ανήκει στην Ελλάδα αλλά βρίσκεται εντός των συνόρων της Τουρκίας. Η Τουρκία έχει την ευθύνη, που απορρέει από το δικαίωμα της να διαχειρίζεται τα της χώρας της,  της τύχης των ανθρώπων αυτών.

Σύμφωνα με  καταγγελίες παραμένουν αβοήθητοι σε νησίδα του Έβρου, εδώ και μέρες, αρκετά άτομα μεταξύ των οποίων και παιδιά και αυτό είναι εν γνώση των Ελληνικών αρχών της περιοχής. Η Ελληνική Αστυνομία έκανε  γνωστό ότι οι συντεταγμένες της νησίδας που έχουν δοθεί από διάφορες οργανώσεις, είναι εκτός ελληνικής επικράτειας, για αυτό ενημερώθηκαν οι τουρκικές αρχές να προβούν κατεπειγόντως στις απαραίτητες ενέργειες και την αρωγή των ανθρώπων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει συγκεκριμένα:

Για τις αναφορές περί της παρουσίας ομάδας περίπου 40 ατόμων σε νησίδα του ποταμού Έβρου, τα οποία χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ανακοινώνεται ότι διαβιβάσθηκε σχετική ενημέρωση, μέσω του Τριμερούς Κέντρου Επαφής Καπιτάν Αντρέεβο, στις Τουρκικές Αρχές σήμερα, 11 Αυγούστου 2022, καθόσον από τις συντεταγμένες προκύπτει ότι η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας.

Ζητήθηκε από τις Τουρκικές Αρχές να προβούν κατεπειγόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των ατόμων και την παροχή της αναγκαίας και κατάλληλης αρωγής.