Πρόγραμμα ERASMUS+ στο 17ο Νηπιαγωγείο Δράμας

Πρόγραμμα ERASMUS+ υλοποιεί αυτές τις μέρες το 17ο Νηπιαγωγείο Δράμας. Γενικός τίτλος του προγράμματος είναι: “Children’s Social  Inclusion and Promotion of Teachers’ Abilities and Skills”

Όπως εξηγεί η Προϊσταμένη του 17ου Νηπιαγωγείου Δράμας κ. Κυδά, «κύριος στόχος είναι η ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών και η ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων εκπαιδευτικών επάνω σε διδακτικές προσεγγίσεις με θέμα τη Συμπερίληψη. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι κανένα παιδί και κανένας ενήλικας δεν μπορεί να αποκλείεται κοινωνικά εξαιτίας της εθνικότητας, κουλτούρας, θρησκείας, μητρικής γλώσσας οικογενειακού περιβάλλοντος, αναπηρίας, φύλου ή ικανότητας. Αντίθετα οφείλουμε να αναδείξουμε τη μοναδικότητα του καθενός και να σεβαστούμε τις προσωπικές του ανάγκες». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από τέσσερις χώρες Πορτογαλία, Τουρκία, Ρουμανία και Ελλάδα. Υπεύθυνο για το πρόγραμμα είναι το σχολείο από την Ρουμανία.

Σχετικά με το πρόγραμμα, έχουν προγραμματιστεί συνολικά τέσσερις συναντήσεις μία σε κάθε εταίρο, εκ των οποίων έχουν ήδη υλοποιηθεί τρεις το προηγούμενο διάστημα: η πρώτη στην Ρουμανία με θέμα “Let’s make an inclusive friendship”, η δεύτερη στην Πορτογαλία με θέμα “School Inclusion is the first step to Social Inclusion” , η τρίτη στην Τουρκία με θέμα “New ways of Counseling Parents” ενώ η τέταρτη πραγματοποιείται στη Δράμα αυτές τις μέρες με θέμα «Teaching and Learning regarding Inclusive Methodologies”.

Χθες πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εργασιών της συνάντησης με την εκδήλωση “Το  ERASMUS συναντά τη ΔΡΑΜΙΝΟΓΝΩΣΙΑ» παρουσία φορέων της πόλης.

Οι εταίροι παρακολούθησαν παρουσίαση από την υπεύθυνη τουριστικής προβολής Περιφερειακής Ενότητας Δράμας Π. Κωνσταντινίδου, ενημερώθηκαν για την ιστορία και ταυτότητα της πόλης μας, για  το φεστιβάλ της Δραμινογνωσίας  και την ανάδειξη του νομού Δράμας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού οίνου & γεύσης. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, στο Σπήλαιο του Αγγίτη, στην Καλή Βρύση και το Ιερό του Βάκχου και στο Οινοποιείο του κ. Παυλίδη.