Πραγματοποιήθηκε στη Δράμα η “3η Συνδιοργάνωση Θρακικών Εστιών”

 

 

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Δράμα, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου, η 3η Συνδιοργάνωση Θρακικών Εστιών, στην οποία συμμετείχαν η Θρακική Εστία Δράμας, η Θρακική Εστία Ν. Καβάλας και η Θρακική Εστία Ν. Σερρών, με στόχο τη συνεργασία των Θρακικών Εστιών ανά την Ελλάδα για την πολιτιστική προβολή της ενιαίας Θράκης, τη διατήρηση της θρακιώτικης παράδοσης και τη μετάδοσή της στις επόμενες γενιές.

 

 

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο κ. Χρόνης Αηδονίδης, ο σπουδαίος αυτός ερμηνευτής και γνήσιος εκφραστής και δάσκαλος της ελληνικής παράδοσης και ιδίως της θρακικής παραδοσιακής μουσικής, ο οποίος, εκτός από την παρουσία του, μας τίμησε και μας συγκίνησε ιδιαίτερα με το τραγούδι του, συνοδεία του Βαγγέλη Δημούδη. Κατά τη μουσικοχορευτική αυτή συνάντηση παρουσιάστηκαν χοροί της Θράκης από τα χορευτικά τμήματα και των τριών Θρακικών Εστιών, ενώ τη μουσική επιμέλεια είχε η παραδοσιακή ορχήστρα του «Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης» με ερμηνευτή τον Βαγγέλη Δημούδη και με συνοδεία ποικίλων μουσικών οργάνων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας, Πανοσιολογώτατος Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ταβλάρης, ο Πανοσιολογώτατος Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Βλατίτσης,οι Βουλευτές Ν. Δράμας Δημήτριος Κυριαζίδης και Χαρά Κεφαλίδου, η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Δράμας Χρήστος Λιθηρόπουλος, ο Πρόεδρος του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης» κος Ευφραιμίδης Απόστολος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θρακικών Σωματείων κ. Χατζόπουλος Ελευθέριος, η Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανατολικής Ρωμυλίας Βόρειας Θράκης κα Σκοδραμούδη Δώρα, ο Δ/ντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας κ. Δαδούδης Κωνσταντίνος, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος κόσμου.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive