Που “θα πάει” η τιμή της βενζίνης τις επόμενες μέρες

Η ερχόμενη Δευτέρα 22 Απριλίου θα είναι ιδιαίτερα καθοριστική για την πορεία που θα ακολουθήσουν οι τ ιμές των καυσίμων και για το πόσο θα κοστίζει η βενζίνη  τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα  όταν πολύ μεγάλος αριθμός Ελλήνων αναμένεται να εγκαταλείψει τα μεγάλα αστικά κέντρα και να εκδράμει στην ύπαιθρο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε περίπτωση που στις 22 Απριλίου τα χρηματιστήρια ξεκινήσουν με αυξημένη την τιμή του μπρεντ και του αργού πετρελαίου  κατά 3% (κάτι που συνέβη και την Παρασκευή 19 Απριλίου), δεν αποκλείεται το Πάσχα η μέση τιμή της αμόλυβδης στη χώρα να φτάσει ακόμα και τα 2,10 ευρώ ανά λίτρο από 1,99 ευρώ/λίτρο που βρίσκεται σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα άλλα αστικά κέντρα της χώρας η τιμή της βενζίνης θα βρίσκεται στα 2,07-2,08 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στη νησιωτική Ελλάδα και τις απομακρυσμένες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας θα «σκαρφαλώσει» ακόμα και στα 2,40 ευρώ το λίτρο.

«Αν τη Δευτέρα δούμε την τιμή του πετρελαίου να ακολουθεί πτωτική πορεία, θεωρώ πάρα πολύ πιθανό ότι δε θα έχουμε καμία αύξηση στην τιμή της βενζίνης τις ημέρες του Πάσχα. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή τη Δευτέρα γίνει αυτό που έγινε την Παρασκευή, η τιμή του πετρελαίου να ‘’τσιμπήσει’’ ένα 3%, η τιμή της βενζίνης την περίοδο του Πάσχα θα είναι υψηλότερη σε σχέση με σήμερα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η μέση τιμή της στη χώρα μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 2,10 ευρώ το λίτρο», λέει στο ethnos.gr ο κ. Κιούσης

πηγή ethnos.gr