Πόλη και Ζωή: Χάνονται τουλάχιστον 70.000 € χρηματοδότηση από το Κράτος

Δελτίο τύπου

 

Χάνονται τουλάχιστον 70.000 € χρηματοδότηση από το Κράτος

και τα χρήματα υποχρεώνονται να πληρώσουν οι γονείς

για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου,

λόγω της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής

να σχεδιάσει τα αυτονόητα

 

 

Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή της πόλης μας κατώτερη των περιστάσεων αφού μέχρι και σήμερα  αφήνει χωρίς σίτιση τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας, ενώ στην γειτονική Κομοτηνή και στην Ξάνθη ήδη οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων σιτίζονται κανονικά.

Τα Μουσικά Σχολεία λειτουργούν από πολύ νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα και είναι αναγκαία η σίτιση των μαθητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα για τη σίτιση των μαθητών των Μουσικών Σχολείων δίνονται από Κεντρικούς Πόρους στους Δήμους με διακριτή πίστωση, δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο γι αυτόν τον σκοπό. Το ποσό που δίνει το Κράτος στον Δήμο Δράμας για τη σίτιση των μαθητών είναι περίπου 300.000 €.  Επομένως, τα χρήματα για τους δύο και πλέον ίσως μήνες που, λόγω της καθυστέρησης, δεν θα σιτίζονται οι μαθητές και θα επιστραφούν στο Κράτος, είναι περίπου 70.000 €.

Τα χρήματα αυτά δεν χάνονται απλά, αλλά αναγκάζονται να τα πληρώσουν οι γονείς των μαθητών. Στην πραγματικότητα το ποσό που πληρώνουν οι γονείς είναι πολύ μεγαλύτερο, επειδή, με την δημοπρασία που γίνεται, το φαγητό κοστίζει στον Δήμο πολύ λιγότερο ανά μαθητή από ό,τι πληρώνει ο κάθε γονέας όταν πληρώνει μόνος του.

Το Κράτος έχει φροντίσει έγκαιρα να διαθέσει τα χρήματα στους Δήμους.

Τα χρήματα υπάρχουν διαθέσιμα αλλά οι μαθητές δεν σιτίζονται με ευθύνη μιας Δημοτικής Αρχής που αδυνατεί να προγραμματίσει και να σχεδιάσει απλές διαδικασίες που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο.

Και ας μην προσπαθήσει και πάλι η Δημοτική Αρχή να αποδώσει ευθύνες σε υπαλλήλους ή σε αόρατες δυνάμεις. Αυτή και μόνο αυτή έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και του προγραμματισμού.

Οι Δήμοι που φρόντισαν έγκαιρα για τη σίτιση των μαθητών δεν έχουν καλύτερους υπαλλήλους.

Έχουν όμως ικανότερες δημοτικές αρχές.

Το Μουσικό Σχολείο είναι ένα πρότυπο σχολείο και μάς κάνει συχνά υπερήφανους με τις δραστηριότητές του, τις εκδηλώσεις του και τις επιτυχίες του στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Του αξίζει όπως φυσικά και σε όλα τα σχολεία του δήμου μας περισσότερη φροντίδα από τον Δήμο. Μετά την διακοπή της ηλεκτροδότησης την προηγούμενη χρονιά, που άφησε το σχολείο για αρκετές μέρες χωρίς ρεύμα, έχουμε τώρα την μεγάλη καθυστέρηση στη σίτιση των μαθητών που βάζει σε επιπλέον έξοδα τους γονείς, από τα οποία το Κράτος φρόντισε να τους απαλλάξει.

Παντού, εκτός από την Δράμα, όπου οι γονείς θα πληρώσουν τουλάχιστον 70.000 €.

Κρίμα!!!
Για μία ακόμη φορά το ίδιο ερώτημα !!!!

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

Υπάρχει Δήμαρχος που να ενδιαφέρεται γι’ αυτή την πόλη και τους κατοίκους της ή πάλι κάπου ταξιδεύει;

 

 

Γραφείο Τύπου

e-mail: poli-zoi@outlook.com

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive