Περιοριστικοί όροι για τους Μπομπ και Ναντίν Μενέντεζ

Το τελευταί0 εμπόδιο για την ικανοποίηση των Τουρκικών αιτημάτων αναφορικά με τα F16 φαίνεται να πέφτει.
Ο Γερουσιαστής  Ρομπερτ Μενέντεζ  βγήκε από το δικαστήριο στο Μανχάταν χωρίς να κάνει την παραμικρή δήλωση στους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία που είχαν συγκεντρωθεί έξω από κτήριο στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Γερουσιαστή είναι «συνηθισμένη και απόλυτα αναμενόμενη απόφαση», διέρρεαν λίγες ώρες αργότερα κύκλοι από την υπερασπιστική του ομάδα.

Ο Μπομπ Μενέντεζ πρέπει να καταβάλλει εγγύηση 100.000 δολαρίων ενώ πρέπει να καταθέσει και το προσωπικό του διαβατήριο.

Αυτό που γεννά αρκετά ερωτήματα είναι η απόφαση της Δικαστού στο Μανχάταν να επιβάλλει πολύ σοβαρότερα περιοριστικά μέτρα στην σύζυγο του Μενέντεζ, Ναντίν.

Για την κυρία Μενέντεζ, η εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερη ξεπερνά τις 200.000 δολάρια και ως εγγύηση το δικαστήριο ζήτησε να μπει ειδικός όρος για κατάσχεση της οικίας Μενέντεζ στο Νιου Τζέρσεϊ εάν παραβιαστεί κάποιος όρος.

Επίσης η σύζυγος του Γερουσιαστή θα καταθέσει το διαβατήριό της καθώς για τους δικαστές θεωρείται ύποπτη φυγής και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μπορεί να ταξιδέψει μέχρι την δίκη ελεύθερα ούτε στις ΗΠΑ.

Η Ναντίν Μενέντεζ μπορεί να κινείται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, της Φλόριντα και στο Νιού Τζέρσεϊ.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως για τους δικαστές που θα κληθούν να ελέγξουν τα στοιχεία σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη καθοριστεί η σύζυγος Μενέντεζ είναι σίγουρα σε χειρότερη θέση από τον Γερουσιαστή και μέχρι πρότινος ισχυρό επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.

Τελευταία Άρθρα