Πέρασε το Ν/Σ για την υγεία-ΟΧΙ από το σύνολο της αντιπολίτευσης

Παρά την έντονη αμφισβήτηση ειδικών και μη – γιατρών και πολιτών υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια το Νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία. Το Ν/Σ ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση το καταψήφισε. Το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας έχει ως εξής: 156 «ναι» – 141 «όχι». Τρεις απόντες.

ΣΥΡΙΖΑ: Νομοσχέδιο -χαριστική βολή στο ΕΣΥ

«Σε μια περίοδο που δεν έχει κοπάσει ακόμα η πανδημική κρίση και που αναμένονται ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα λόγο αδυναμίας πολλών ανθρώπων να θερμανθούν επαρκώς, η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο που είναι η χαριστική βολή σε ένα πληγωμένο, αποδιοργανωμένο και απαξιωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, λόγω της πανδημίας, αλλά κυρίως λόγω της στρατηγικής της κυβέρνησης να μην επενδύσει στη δημόσια υγεία» τόνισε μεταξύ άλλων ο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός.

Θάνος Πλεύρης: Και σήμερα υπάρχουν γιατροί δύο ταχυτήτων στο ΕΣΥ

«Βγάλτε τις ιδεολογικές αγκυλώσεις, ελάτε στον ρεαλισμό, θα βοηθήσει το άρθρο για την μερική απασχόληση», είπε και απαντώντας και στους γιατρούς που διαδηλώνουν εκτός Βουλής συνέχισε: «Μας κατηγορείτε για την μερική απασχόληση. Δεν υπάρχουν γιατροί δυο ταχυτήτων ήδη στο ΕΣΥ; Δεν προσπερνώνται τώρα οι σειρές στα χειρουργεία; Τα βαλιτσάκια δεν τα έχετε ακούσει που πηγαίνει ο άλλος και ξέρει ότι θα χειρουργηθεί; Το νομοσχέδιο έρχεται να το πατάξει αυτό».

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης εντός Βουλής, αλλά και εν μέσω διαδηλώσεων από τους νοσοκομειακούς γιατρούς και εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία εκτός Βουλής.