Πάρε το ποδήλατο σου και έλα! -5ο Brevet Φιλίππων

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται για 5η χρονιά η ποδηλατική δράση της ΑΜΚΕ “Οψόμεθα εις Φιλίππους” που αφορά στην διάσχιση 210 χμ, μέσα από 20 τοπικούς οικισμούς και 7 δήμους (Δήμος Καβάλας, Δήμος Δράμας, Δήμος Δοξάτου, Δήμος Προσοτσάνης, Δήμος Παγγαίου, Δήμος Αμφίπολης, Δήμος Νέας Ζίχνης).

Το ίχνος της ποδηλατικής διαδρομής ενώνει σημαντικούς πολιτιστικούς, τουριστικούς και περιβαλλοντικούς χώρους, με σημαντικότερους αυτούς των αρχαιολογικών χώρων των Φιλίππων και της Αμφίπολης. Η Ποδηλατική διοργάνωση έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορική Μάχη των Φιλίππων (42 π.Χ.), η οποία  ως παγκοσμίου φήμης γεγονός, οριοθετεί την μετάβαση από την Δημοκρατία στην Ολιγαρχία και έχει επηρεάσει την ιστορία όλου του δυτικού κόσμου, από τότε μέχρι σήμερα.

Η διαδρομή ακολουθεί τις ρίζες των ορεινών όγκων που υπάρχουν περιμετρικά του Πάρκου των Φιλίππων με εκκίνηση τον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι εγγράφονται  μέσω της ιστοσελίδας http://www.brevetphilippi.com