Παρανέστι: 1.035.000 € για έργα σε Πτελέα και Πλατανιά

Η συνεχής προσπάθεια του Δημάρχου   Α. Καγιάογλου  για την βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών του αποδίδει “καρπούς” .

Σε πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 1.035.000 ευρώ εντάχτηκε  το Διαδραστικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του Δήμου  Παρανεστίου . Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει  :

  • Εκθετήριο αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομίας του Προσφυγικού Ελληνισμού στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Πτελέας που περιλαμβάνει και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου
  • Ψηφιακό εκθετήριο σύγχρονης Τέχνης στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Πλατανιάς που περιλαμβάνει και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου

Το έργο αποτελεί προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας με τη χρήση συγχρόνων ψηφιακών και όχι μόνο μέσων, αναδεικνύοντας την Προσφυγική ταυτότητα της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αναστάσιος Καγιάογλου δήλωσε:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που ακόμη μια πρόταση μας εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Με την ολοκλήρωση του έργου το οποίο αφορά τον εκσυγχρονισμό των κτιρίων και την δημιουργία Διαδραστικού Κέντρου Εκπαίδευσης και Πολιτισμού συνολικού προϋπολογισμού 1.035.000. ευρώ, τα δυο χωριά μας Πτελέα και Πλατανιά θα έχουν  σύγχρονα  Κέντρα Εκπαίδευσης και Πολιτισμού αναδεικνύοντας τον πολιτιστικό πλούτο του Δήμου μας .”