Πανικός: Ακυρώνεται το 80% των τακτικών χειρουργείων

Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα νοσοκομεία, και που δημοσιεύει η «Ζούγκλα», δίδεται εντολή να ακυρωθούν έως και το 80% των τακτικών χειρουργείων ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Η τελικά απόφαση επί του ποσοστού ανήκει σε κάθε επικεφαλής Υγειονομικής Περιφέρειας και σε κάθε διοικητή δημόσιου νοσοκομείου σύμφωνα με όσα προβλέπει η εγκύκλιος.

Κατά την αναπληρώτρια υπουργό, το μέτρο αυτό κρίνεται αναγκαίο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία.

Η απόφαση αυτή καταδεικνύει το πώς η κυβέρνηση αναγκάζεται να λάβει έκτακτα μέτρα εις βάρος των πολιτών που ασθενούν από χρόνιες και σοβαρές ασθένειας εκτός Covid. Όλα τα στοιχεία από τις αρχές του φθινοπώρου κατεδείκνυαν με σαφήνεια πως η πορεία της πανδημίας θα προκαλούσε πολύ σοβαρά προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας όσο θα πλησιάζαμε στην καρδιά του χειμώνα. Μάλιστα, τα αρνητικά σημάδια άρχισαν να συσσωρεύονται στον ορίζοντα νωρίτερα από πέρυσι την ίδια περίοδο.

Το ΕΣΥ, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών και σε πείσμα των προειδοποιήσεων που κατέθεσαν στον δημόσιο διάλογο όλες ανεξαιρέτως οι επαγγελματικές ενώσεις, συνδικάτα και οργανώσεις στον τομέα της Υγείας, αφέθηκε για άλλη μία φορά στην τύχη του.

πηγή zougla.gr