ΠΑΜΘ: Σε Διαγωνισμό 2.800.000 € καλούνται μόνο 3 εργολάβοι

Ενστάσεις αναφορικά με την διαδικασία ανάθεσης του έργου για την αποκατάσταση της λειτουργικότητάς του ρέματος Λουτρών Τραϊανούπολης  στην Αλεξανδρούπολη, διατυπώνει σε σχετική ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Χ. Τοπψίδη ο επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” Στέργιος Ηλιόπουλος. Η ακόλουθη ερώτηση αναμένεται να απαντηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κύριε Περιφερειάρχη…
με απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής και με τις ψήφους μόνο της παράταξής σας, το αναφερόμενο έργο θα πραγματοποιηθεί με ανάθεση με την προσφυγή στη διαδικασία  της διαπραγμάτευσης   χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.
Στην διαδικασία αυτή καλούνται μόνο 3 οικονομικοί φορείς μετά από email που απέστειλε στις 29-01-2024 ο  Αντιπεριφερειάρχης Έβρου προς τη ΔΤΕ Π.Ε ΕΒΡΟΥ, το οποίο έλαβε αριθμ. πρωτ. 29578/647/29-01-2024, και καλούσε την  ΔΤΕ ΠΕ ΕΒΡΟΥ να προβεί στην πρόσκληση υποβολής προσφορών στους κάτωθι οικονομικούς φορείς

1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δ.τ.

Γ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΜΟΝ. Α.Τ.Ε.

2.ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ &ΣΙΑ ΕΕ- δ.τ. ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε

3.ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή

 

  • Γιατί δεν καλέστηκαν οι 21 οικονομικοί φορείς (τεχνικές εταιρίες) που έχουν τη δυνατότητα εκτέλεσης του έργου και έχουν έδρα την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης?
  • Με ποια κριτήρια ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Έβρου προτείνει τις 3 συγκεκριμένες εταιρίες?
  • Ποιο είναι το κέρδος για την Περιφέρεια μας από τον συγκεκριμένο τρόπο ανάθεσης?
  • Υπάρχουν παρόμοια έργα στην συγκεκριμένη περιοχή που δόθηκε προσφορά έκπτωσης 40%,άρα έκπτωση 1.120.000€ και το κόστος του συγκεκριμένου έργου θα έφτανε στα 1.680.000€.Τι πρόκειται να κάνετε στην περίπτωση που υπάρξουν εκπτώσεις της τάξης έως 10%? (280.000€)
    Θα προχωρήσετε στην πραγματοποίηση του έργου παρά την οικονομική ζημιά που θα επέλθει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης?