ΠΑΜΘ: 1551 ζευγάρια παιδικά παπούτσια χάρισε η ένωση «Μαζί για το Παιδί»

 

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είναι εδώ και χρόνια δίπλα στα παιδιά των ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών καθώς ένας από τους σκοπούς της είναι να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά.

Αυτή τη φορά, με αρωγό τη Lease plan διανύσαμε 883  χιλιόμετρα, με πρώτο σταθμό μας τη Δράμα και τελική στάση στο ακριτικό Διδυμότειχο.   Μέσω του οδοιπορικού μας γνωρίσαμε από κοντά 1.551 παιδιά, από οικονομικά ευάλωτες οικογένειες και τους προσφέραμε ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια δωρεά της εταιρείας TOMS.

«Το χαμόγελο τους και η χαρά τους ήταν οι μεγαλύτερες ανταμοιβές μας. Βρεθήκαμε σε απομακρυσμένα μέρη της χώρας μας για έναν και μόνο σκοπό να προσφέρουμε μέσω της δράσης διανομής παπουτσιών μια ανακουφιστική φροντίδα στα παιδιά που μεγαλώνουν με σοβαρές στερήσεις.  Στις διανομές που κάναμε συνειδητοποιήσαμε πως κάποια από αυτά (ευτυχώς ελάχιστα) δεν φορούσαν καν παπούτσια. Μετά από 2 χρόνια πανδημίας, είναι μεγάλη χαρά το ότι βρεθήκαμε και πάλι από κοντά. Η ικανοποίηση που παίρνεις όταν προσφέρεις με τρόπο αξιοπρεπή στα παιδιά και τα χαμόγελα στα πρόσωπα τους, μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε την αποστολή μας σε όλη την Ελλάδα με στόχο να μοιράσουμε 20.000 καινούρια ζευγάρια παπούτσια. Στην Αν. Μακεδονία και Θράκη προσφέραμε 1551 ζευγάρια σε παιδιά από 10 μηνών έως 18 χρονών.», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Κοινωνικός Λειτουργός της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»,  Γιάννης Ματαλιωτάκης.

Από τη Δράμα έως το Διδυμότειχο

Οι φορείς παιδικής προστασίας και οι δήμοι που συνεργάστηκε η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στο συγκεκριμένο ταξίδι ήταν οι εξής:

Ένωση Κυριών Δράμας, Κέντρο Κοινότητας Κομοτηνής Ρομά, Κέντρο Κοινότητας Μαρωνείας Σαπών, Κέντρο Κοινότητας Αρριανών, Κέντρο Κοινότητας  Αλεξανδρούπολης, Κέντρο Κοινότητας  Σουφλίου, Κέντρο Κοινότητας Διδυμοτείχου

Αρωγοί στην δράση 

Συνοδοιπόροι στη δράση στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη ήταν η Ένωση  «Κυριών Δράμας»  η όποια μας παρείχε σπιτική φιλοξενία και χώρο αποθήκευσης, καθώς και η Μεταφορική Athens Star Logistics  η οποία μετέφερε δωρεάν  από την Αθήνα στη Δράμα περισσότερα από 1.000 ζευγάρια παπούτσια.  Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Lease Plan που έχει αγκαλιάσει συνολικά τη συγκεκριμένη δράση της Ένωσης σε όλη της Ελλάδα.