Ότο Ρεχάγκελ: Επίτιμος διδάκτωρ του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Επίτιμος Διδάκτωρ του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  αναγορεύτηκε την Παρασκευή ο Ότο Ρεχάγκελ, σε μια τελετή που καθυστέρησε δύο χρόνια λόγω της πανδημίας. Το Πανεπιστήμιο Θράκης θέλησε να τιμήσει τον Γερμανό προπονητή που οδήγησε την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου το 2004 στην κορυφή της Ευρώπης.

Η αναγόρευση του Ρεχάγκελ σε επίτιμο διδάκτορα έγινε στο πλαίσιο της έναρξης του 30ού Διεθνούς Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ

Η καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης Μαρία Μιχαλοπούλου παρέδωσε έπαινο στον Γερμανό τεχνικό, ενώ τιμήθηκαν και οι ποδοσφαιριστές που οδήγησαν την Ελλάδα στην κατάκτηση του Euro 2004. Το παρών έδωσαν οι Ζήσης Βρύζας, Άγγελος Χαριστέας, Φάνης Κατεργιαννάκης, Γιώργος Καραγκούνης, Τάκης Φύσσας, Παντελής Καφές και ο άμεσο συνεργάτης του Γερμανού τεχνικού Γιάννης Τοπαλίδης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η ανάγνωση του Ψηφίσματος της Έγκρισης και της Αναγόρευσης στην ελληνική γλώσσα από την Κοσμήτορα της Σχολής και Πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, καθηγήτρια Ελένη Δούδα. Το ίδιο έγινε και στην γερμανική γλώσσα, από τον Ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, καθηγητή Αθλητιατρικής Γιώργο Γκοδόλια.

Ο Ότο Ρεχάγκελ δέχτηκε τον τήβεννο και το επιτηβέννιο από τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και η τελετή ολοκληρώθηκε με την ομιλία του, που είχε θέμα: «Χτίζοντας το Ελληνικό θαύμα του Euro 2004».

  • ΠΗΓΗ: sportsaddict.gr.