Ολυμπιακοί του Ρίο: Σαν σήμερα 2 χρόνια πριν, ένα 20χρονο κορίτσι από τη Δράμα βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου

Ήταν 9 Αυγούστου 2016 όταν η Άννα Κορακάκη «σημάδευε» στην κορυφή, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο στο πιστόλι 25 μέτρων.

Μόλις 20 χρονών, αλλά στην κορυφή του κόσμου! Πέρασαν δυο χρόνια από τη μέρα που η Άννα Κορακάκη στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στη Βραζιλία, επικρατώντας στον τελικό με 8-6 της Γερμανίδας Μόνικα Μαρς, σε μια απρόσμενη, αλλά δίκαιη ελληνική επιτυχία στη διοργάνωση.

Το συγκεκριμένο χρυσό μάλιστα είχε ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική αποστολή, αφού ήταν το πρώτο χρονικά στους Ολυμπιακούς του Ρίο, καθώς και έσπασε την ανομβρία 12 ετών, μιας και μετά την Αθήνα 2004, τόσο στο Πεκίνο (2008), όσο και στο Λονδίνο (2012), η Ελλάδα είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα μετάλλια.

Ο προπονητής και πατέρας της Τάσος Κορακάκης γράφει χαρακτηριστικά:

Σαν σήμερα πριν από δύο ακριβώς χρόνια η Άννα γράφει ιστορία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο κατακτώντας το δεύτερο μετάλλιο και μάλιστα χρυσό ( μετά το χάλκινο πριν από δύο μέρες )!!! Σήμερα δύο χρόνια μετά βρίσκεται στην 1 η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και στα δύο αγωνίσματα ( 25m πυροβόλων και 10m αεροβόλων όπλων).


dramini.gr – gazzetta.gr

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive