Ολοκληρώνονται τα γυρίσματα του «Tin Soldier» στην Δράμα

Θωρακισμένα οχήματα με πάνοπλους επιβάτες έρχονται αντιμέτωπα με τους «αντιπάλους» και τα τυφέκια παίρνουν φωτιά. Πληθώρα ελεγχόμενων εκρήξεων και καταδιώξεις σκηνοθετούνται σε περιοχές γύρω και μακρύτερα από την πόλη της Δράμας. Άνδρες και γυναίκες με αλεξίσφαιρα πυροβολούν, ενώ σκηνοθετούνται καταστροφές περιπολικών και μικρών φορτηγών που εμπλέκονται σε ανταλλαγή πυρών.

Σκηνικά που κατασκευάστηκαν για να εξυπηρετήσουν το σενάριο του «Tin Soldier» -Ένας ολόκληρος κινηματογραφικός κόσμος – σε πολλά σημεία της περιοχής, όπως το Σπήλαιο του Αγγίτη, το Φράγμα του Θησαυρού, το Καπνολογικό Ινστιτούτο θα αρχίσουν να ξεστήνονται,  αφού πολλά στελέχη που συμμετέχουν στα γυρίσματα της αμερικανικής ταινίας ολοκληρώνουν τη δουλειά τους στη Δράμα.

«Δεν το περιμέναμε αυτό που συνέβη. Μια ταινία υπερπαραγωγή Χολιγουντιανή που, ήρθε ως “μάννα εξ ουρανού” να γυρίζεται στην περιοχή μας με αυτοκίνητα να τρέχουν, με το… FBI και την Αστυνομία να “συμμετέχουν” στις σκηνές, μια δραστηριότητα που έχει ως αποτέλεσμα τα ξενοδοχεία της Δράμας να είναι επί του παρόντος γεμάτα», σχολίασε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Δράμας Άγγελος Καλλίας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM»

Στα συγκεκριμένα γυρίσματα συμμετείχε το σύνολο του καστ του «Tin Soldier», χωρίς όμως τον διάσημο ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο που είχε φύγει από τη χώρα μετά από τον πρώτο κύκλο γυρισμάτων στη Θεσσαλονίκη, όπου έμεινε μόνο για τρεις μέρες. «Οι αναχωρήσεις των συντελεστών κάθε είδους γίνονται τις επόμενες ημέρες από την πόλη, οπότε μιλάμε για 30 με 32 ημέρες δουλειάς με πληρότητες ( στα ξενοδοχεία) που ξεπερνάνε το 80% με 90%», σημείωσε ο κ. Καλλίας.

Ο Τζέιμι Φοξ σε βόλτες στη Δράμα, τα μπάνια και το ψητό κατσίκι στη σούβλα

Στην πόλη κινήθηκε για πολλές ημέρες και ο βραβευμένος με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου Τζέιμι Φοξ -που τελείωσε τη δουλειά του και έχει πλέον αναχωρήσει από την Ελλάδα. «Οι ηθοποιοί κυκλοφόρησαν στη Δράμα. Και ο Τζέιμι Φοξ αλλά και ο Σκοτ Ίστγουντ περπάτησαν  στην πόλη, επισκέφθηκαν ταβέρνες, βγήκαν φωτογραφίες με θαυμαστές. Περίπου 300 με 400 άτομα συνολικά συμμετείχαν στην παραγωγή γεγονός πού πέρα από την έστω και σύντομη  οικονομική “ένεση” ήταν και μία διαφήμιση για την Δράμα.

Η διαμονή των συντελεστών της Χολιγουντιανής ταινίας στη Δράμα, τις επόμενες ημέρες τελειώνει, όπως εξήγησε ο κ. Καλλίας, αφού ο προγραμματισμός είναι για την αναχώρηση του συνόλου των συντελεστών μέχρι και την 6η Ιουλίου, αν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας μικρής παράτασης για τα γυρίσματα στην περιοχή.

Για το «Tin Soldier» ακολουθεί μια περίοδος γυρισμάτων ξανά στη Θεσσαλονίκη όπου, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, σκηνές θα γυρίζονται μέχρι και τα μέσα του Ιουλίου.

πηγή analitis.gr