Οι πρώτες επισκέψεις του νέου Μητροπολίτη Δράμας

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας επισκέφθηκε μετά από πρόσκληση των μαθητών ο Σεβασμιότατος Μητοπολίτης κ. Δωρόθεος ανήμερα της εορτής της Αγίας Αικατερίνης, αμέσως μετά την θεία λειτουργία στον ναό της Αγία Τριάαδος όπου και ιερούργησε.

Το κ. Δωρόθεο συνόδευσε ο  Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Χρυσοστόμου

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους μαθητές για την Αγία Αικατερίνη η οποία συνδίασε την κοσμική σοφία, την επιστήμη και την πνευματική σοφία του Θεού

Επίσης τέλεσε την ακολουθία της αρτοκλασίας ενώ οι μαθητές έψαλαν εκκλησιαστικούς ύμνους και στο τέλος παρέλαβαν ως δώρο από τον Μητροπολίτη μία μικρή εικόνα του προστάτη του Σεβασιωτάτου αγίου Δωρόθεου.

Παρόντες  στην επίσκεψη ήταν ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, Α. Διαλεκτόπουλος , ο Διευθυντής του 6ου σχολείου Δ. Κωνσταντινίδης, ο συντονιστής Εκπαίδευσης Κ. Βλαστάρης και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας

Το ιστορικό μοναστήρι της Εικοσιφοίνισσας επισκέφθηκε τις πρώτες του  μέρες στην Δράμας ο Μητροπολίτης κ.Δωρόθεος, όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία,

Η ηγουμένη της Μονής  μετά τη Δοξολογία που έγινε στο Καθολικό της Μονής, στην προσφώνησή της είπε μεταξύ άλλων πολλών: «Ο ερχομός Σας ήταν Θεού ευδοκία και από ο,τι γνωρίζουμε σέβεσθε τις αρχές και τα εντάλματα της αγγελικής πολιτείας και ως εκ τούτου η παρουσία Σας αποτελεί δώρο Θεού».

Στην αντιώνησή του ο Σεβασμιώτατος είπε:«Ο πάνσεπτος Ναός της Μονής είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου και αποτελεί ευλογία για εμένα η υποδοχή που μου γίνεται την εορτάσιμη αυτή περίοδο και αξιώνομαι να προσκυνήσω την άχραντη μορφή της Θεοτόκου».