Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που προσφέρει ο τουρισμός στη Δράμα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διημερίδας Τουρισμού στη Δράμα: Συνεργασία για την Τοπική Ανάπτυξη
Η διημερίδα που διοργανώθηκε από την Ένωση ξενοδόχων Δράμας,  ανέδειξε τον τουρισμό ως κινητήριο δύναμη για την τοπική ανάπτυξη του τουρισμού, μέσα απο διαλέξεις, συζητήσεις και ανταλλαγή ιδεών.
Στο πλαίσιο της διημερίδας, παρουσιάστηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που προσφέρει ο τουρισμός στη Δράμα, καθώς και οι στρατηγικές για την προώθηση του προορισμού μας.
Το πρόγραμμα της διημερίδας περιλάμβανε ομιλητές από διάφορους τομείς του τουρισμού και της ανάπτυξης. Είχαμε την ευκαιρία να τους ακούσουμε να μιλούν για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, τη σημασία της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, καθώς και τον ρόλο της αυτοδιοίκησης στην προβολή του τόπου.
Σε μια εποχή που η εξωστρέφεια και η συνεργασία αποτελούν τον πυρήνα της επιτυχημένης ανάπτυξης, η διημερίδα αυτή αναδείχθηκε ως πλατφόρμα για τη δημιουργία γέφυρας μεταξύ διαφόρων φορέων και επιχειρήσεων προς όφελος του τουρισμού και της τοπικής ανάπτυξης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Υποδράσης 19.2.7.3 «Συνεργασία μεταξύ μικρών επιχειρήσεων για διοργάνωση κοινών μεθόδων εργασίας και την κοινή χρήση εγκαταστάσεων και πόρων καθώς και για την ανάπτυξη και/ή την εμπορία τουριστικών υπηρεσιών, που συνδέονται με τον αγροτουρισμό» του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Ν. Δράμας.
Στη διημερίδα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων, αυτοδιοίκησης καθώς και φορείς, κάνοντας ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της συζήτησης για τον τουρισμό και την ανάπτυξη στην περιοχή μας. Η συμμετοχή όλων αντανακλά το ενδιαφέρον τους για τα θέματα του τουρισμού και της τοπικής ανάπτυξης και η Ένωση Ξενοδόχων είναι αποφασισμένη να συνεχίσει  τον διάλογο για τον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη στη Δράμα.