Οι Δραμινοί αδιαφορούν για την τύχη του Νοσοκομείου τους

Μία εικόνα χίλιες λέξεις λένε οι Κινέζοι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν χρειάζονται περισσότερες από μία  για να περιγράψει κάποιος την αδιαφορία των Δραμινών.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το Νοσοκομείο, δεν παραβρέθηκαν παρά ελάχιστοι πολίτες, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Η άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Δράμας είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλούς μήνες. Ο αγώνας 50-100 ατόμων να αντιστρέψουν το κλίμα προφανώς και δεν είναι αρκετός. Όμως οι κάτοικοι της πόλης και ολόκληρου του Νομού δεν είναι διατεθειμένοι να προσπαθήσουν κατ ελάχιστο να βελτιώσουν την λειτουργία του Νοσοκομείου, που κάποτε ήταν το καλύτερο σε όλη την περιφέρεια ΑΜΘ συμπεριλαμβανομένης και της Π.Ε Σερρών.

Μπλα-μπλα-μπλα.

«…Δίνουμε τα χέρια και σχηματίζουμε μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Νοσοκομείο. Στέλνουμε δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι απαιτούμε ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην περίθαλψη και ότι δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στον Νομό….»

Αυτό επεσήμαναν σε κοινό δελτίο τύπου -ανακοίνωση οι 32 συμμετέχουσες συλλογικότητες. Όμως ούτε καν τα  μέλη τους -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- έδωσαν το παρόν στην συγκέντρωση.

Προφανώς το υπέρτατο αγαθό – όπως χαρακτηρίζεται η υγεία–  δεν συγκινεί ή ο “ωχαδελφισμός” είναι τόσο βαθιά ριζωμένος μέσα τους.

Επισκέπτες της Δράμας έχουν διαπιστώσει – και δεν είναι οι μόνοι- ότι οι Δραμινοί δεν αγαπούν την πόλη τους.

Άλλωστε η απαξίωση της πόλης είναι ηλίου φαεινότερη και δυστυχώς είναι πλήρως αποδεκτή από την πλειοψηφία των δημοτών της.

Αν δεν ήταν και τα έργα των δύο γνωστών χορηγών, που έγιναν στην πόλη………….( ολοκληρώστε την φράση).