Ο Εορτασμός του «ΟΧΙ» στην Δράμα – Απονομή του Μακεδονικού Βραβείου

Χωρίς την καθιερωμένη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση θα εορταστεί η φετινή επέτειος του «ΟΧΙ»  στην Δράμα όπως και σε όλη την χώρα.  Οι μαθητές με εκπρόσωπους-σημαιοφόρους θα παραστούν απλώς στην κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Ελευθερίας στη επιμνημόσυνη δέηση που τελεί η Π.Ε.

Για τον του εορτασμό της «Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940» θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης/Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και συγκεκριμένα, στην πόλη της Δράμας, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

-Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ήλιου της 28ης Οκτωβρίου

-Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

7:30 Οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα ηχήσουν χαρμόσυνα.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δράμας, κ.κ. Παύλου, μαζί με τον Ιερό Kλήρο της πόλης.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα.Χρυσάνθη-Χριστίνα Βαμβούρη, Φιλόλογο-Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Δράμας

11:00 Δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας. Η δεξίωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων- εκπροσώπων αρχών και φορέων (περιορισμένη χωρητικότητα κλειστής αίθουσας).

11:30 Μετάβαση επισήμων στο άγαλμα της Ελευθερίας.

– Επιμνημόσυνη Δέηση

– Κατάθεση στεφάνων.

 

Το Μακεδονικό Βραβείο στον Δραμινό Επιστήμονα Κ.Γκατζούλη

19:00 Τελετή απονομής του «Μακεδονικού Βραβείου» έτους 2020 στο Μουσικό Σχολείο Δράμας. Τιμώμενη προσωπικότητα, για την εξέχουσα προσφορά του στην καρδιολογία και την ιατρική καινοτομία, ο Δραμινής καταγωγής Δρ. Κωνσταντίνος Αθ. Γκατζούλης.

Ο Κωνσταντίνος Γκατζούλης – γιός του αείμνηστου παιδίατρου Θανάση Γκατζούλη στον οποίο η Δράμα εκτός άλλων του οφείλει την ανάπτυξη και ανάδειξη του Κορύλοβου  είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκρατικού Νοσοκομείου Αθηνών

Δράμα, Μακεδονικό Βραβείο