Ο Αγωγός ΤΑΡ χρηματοδοτεί έργο ύδρευσης στην Καβάλα

Την συγκρότηση ομάδας εργασίας που θα επιλέξει το έργο ύδρευσης ή αντιμετώπισης πλημμυρών που θα γίνει στον Δήμο Καβάλας και θα χρηματοδοτηθεί από την κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ ζητάει το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος

Η συμφωνία για την χρηματοδότηση επιτεύχθηκε στη σύσκεψη των τοπικών φορέων της Καβάλας με τους εκπροσώπους του αγωγού στο Υπουργείο, παρουσία του Γιώργου Σταθάκη.

Το πιο έργο θα επιλεγεί θα αποφασιστεί μετά από συμφωνία όλων των εμπλεκομένων και αφού παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της ομάδας εργασίας η οποία θα συγκροτηθεί και θα αποτελείται από εκπροσώπους της Περιφέρειας ΑΜΘ, του δήμου Καβάλας και των αρμόδιων επιστημονικών φορέων της περιοχής δηλαδή το Τεχνικό και το Γεωτεχνικό επιμελητήριο.

Αξίζει να τονιστεί πάντως, ότι και σ’ αυτή την ανακοίνωση του Υπουργείου επαναλαμβάνεται για ακόμα μια φορά ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση αλλαγής της όδευσης του αγωγού αφού ξεκαθαρίζεται ότι χρηματοδότηση του έργου που θα επιλεγεί από την τοπική κοινωνία θα γίνει παράλληλα με την κατασκευή του αγωγού στη βάση της εγκεκριμένης όδευσης.

Ακολουθεί το δελτίου τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

«…στη βάση της εγκεκριμένης όδευσης του αγωγού»

«Σε συνέχεια και ως αποτέλεσμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, με την παρουσία εκπροσώπων φορέων της Καβάλας, συμφωνήθηκε με τη Διοίκηση της κοινοπραξίας του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), η χρηματοδότηση έργου, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ύδρευσης, λειψυδρίας και πλημμυρών στην περιοχή Καβάλας-Φιλίππων.

Η χρηματοδότηση του έργοagυ, παράλληλα με την κατασκευή του TAP στη βάση της εγκεκριμένης όδευσης στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων, θα αποφασιστεί μετά από συνεννόηση του Υπουργείου με τους συναρμόδιους τοπικούς και άλλους φορείς και την Κοινοπραξία.

Το Υπουργείο συγκροτεί ομάδα εργασίας, με στόχο τον άρτιο σχεδιασμό και την ταχεία υλοποίηση του έργου και καλεί την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το Δήμο Καβάλας, το ΤΕΕ/ΤΑΜ και το ΓΕΩΤΕΕ (ΠΑΜ), να ορίσουν άμεσα τους εκπροσώπους τους».

kavalapost.gr

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive