Νύχτα αγωνίας στη Ζάκυνθο

 

Η φωτιά βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πάνω από τα χωριά Πηγαδάκια και Καλλιθέα – Στο σημείο βρίσκονται όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού – Μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από χίλια στρέμματα δασικής έκτασης και ελαιώνες

Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που μαίνεται από τις 14:30 περίπου στο όρος Βραχίωνα, και αυτή τη στιγμή καίει λίγα χιλιόμετρα πάνω από τα χωριά Πηγαδάκια και Καλλιθέα.

Στο σημείο βρίσκονται όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού με 15 οχήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίς το απόγευμα έφτασαν στη Ζάκυνθο για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, 30 πυροσβέστες με 4 οχήματα από την Πάτρα και τον Πύργο.

Μέχρι τη δύση του ηλίου, ρίψεις νερού έκαναν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, 2 Πετσετέρ και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από χίλια στρέμματα δασικής έκτασης και ελαιώνες, ενώ φόβοι υπάρχουν και για στάβλους που βρίσκονται πάνω στο βουνό.

Τέλος, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο χωριό της Βολίμας στην βόρεια πλευρά της Ζάκυνθου. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας κινήθηκαν πολύ γρήγορα και η φωτιά δεν πήρε μεγάλη έκταση.

Πηγή: imerazante.gr

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive