Ντόναλντ Τραμπ : Ενδέχεται να συλληφθεί με την κατηγορία για χρηματισμό

Σε ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα, ο πρώην πρόεδρος αναφέρει ότι θα συλληφθεί, καθώς εισαγγελέας της Νέας Υόρκης εξετάζει κατηγορίες για μία υπόθεση που εξετάζει το χρηματισμό γυναικών που ισχυρίζονται ότι είχαν ερωτική σχέση με τον πρώην πρόεδρο.

Περισσότερα από έξι χρόνια αφότου οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πλήρωσαν τη Στόρμι Ντάνιελς για να τηρήσει σιγή ιχθύος για την υπόθεση, εισαγγελείς εξετάζουν εάν θα έπρεπε να αντιμετωπίσει κατηγορίες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος για το Λευκό Οίκο στις εκλογές του 2024 προσκλήθηκε να καταθέσει ενώπιον μιας μεγάλης κριτικής επιτροπής του Μανχάταν, με τον επί χρόνια συνεργάτη και πρώην δικηγόρο του Μάικλ Κοέν να καταθέτει τη Δευτέρα (20/3)

Ο Τραμπ επέμεινε και πάλι ότι δεν είχε διαπράξει κανένα έγκλημα και υπενθύμισε στους οπαδούς του ότι η εκστρατεία εναντίον του είχε χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον φιλελεύθερο δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος. Καλεί μάλιστα τους οπαδούς του να τον στηρίξουν για να «πάρουν πίσω το έθνος»

Οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου στη Νέα Υόρκη κάνουν προετοιμασίες για το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί ο Τραμπ, δεν έχει υπάρξει ωστόσο καμία δημόσια ανακοίνωση.

Εάν οι ισχυρισμοί του Τραμπ είναι αληθινοί, θα γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις.