Ναυτική τραγωδία κοντά στην Λέσβο- Νεαρές Αφρικανές τα θύματα

Νέα ναυτική τραγωδία σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στο Αιγαίο πέλαγος, όταν μετά από ναυάγιο λέμβου, στην οποία επέβαιναν τουλάχιστον 40 γυναίκες από την Αφρική, επί το πλείστον νεαρής ηλικίας, οι 16 από αυτές έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας με τα μανιασμένα κύματα, στη θαλάσσια περιοχή Πεταλίδι της Θερμής στην ανατολική Λέσβο. Ωστόσο ο αριθμός των θυμάτων δυστυχώς ανεβαίνει καθώς αργότερα εντοπίστηκε, χωρίς αισθήσεις ένα αγόρι κάτω των 20 ετών, που αποτελεί το 17ο καταγεγραμμένο θύμα.

Μετά τη βύθιση της λέμβου στην οποία επέβαιναν περίπου 40 άτομα, επί το πλείστον μετανάστριες, όλες νέες γυναίκες Αφρικανικής καταγωγής, αλλά και νεαροί ανήλικοι μετανάστες όπως ενημέρωσε το Λιμενικό, εντοπίσθηκαν και διασώθηκαν δέκα (10) γυναίκες οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες.

Την ίδια στιγμή η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική και ο Στρατός με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή αναζητώντας ακόμα 15 αγνοούμενες, αφού σύμφωνα με μαρτυρία μιας γυναίκας απ’ τις διασωθείσες, στη βάρκα επέβαιναν τουλάχιστον 40 άτομα.

Η βάρκα όπως υπολογίζεται αναχώρησε αργά χθες το βράδυ από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι έντασης 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Οι έρευνες των λιμενικών αρχών εκτείνονται στην ευρύτερη χερσαία περιοχή, καθώς θεωρείται πως ορισμένες από τις αγνοούμενες του ναυαγίου, κατάφεραν να κολυμπήσουν φθάνοντας στην ξηρά.

Στην περιοχή του πολύνεκρου δυστυχήματος επιχειρούν από την πρώτη στιγμή του ναυαγίου που εξελίχθηκε σε τραγωδία, στελέχη του Λιμενικού, του Ελληνικού Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ, ή κατά τόπους 8 μποφόρ.

πηγήzougla.gr