Ναι της ΟΛΜΕ στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ- Απεργούν Καθηγητές και Δάσκαλοι

Στην μεγάλη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης θα συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές =με την ΟΛΜΕ να καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν ηχηρά το «παρών», ώστε να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών. Η συμμετοχή της ΟΛΜΕ στην απεργία επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων της χώρας.

Οι σχολικές δομές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

αναμένεται να παρουσιάσουν κενά στο ημερήσιο πρόγραμμα που θα εξαρτηθούν από τους καθηγητές που θα συμμετέχουν στην απεργία. Σχολικές μονάδες στις οποίες θα απεργήσει σύσσωμο το εκπαιδευτικό προσωπικό, θα παραμείνουν κλειστές.

Σε Γυμνάσια και Λύκεια συνήθως οι καθηγητές δηλώνουν εάν θα λάβουν μέρος ή όχι στην απεργία και αναλόγως διαμορφώνεται και το πρόγραμμα της ημέρας. Το ίδιο συμβαίνει και στα δημοτικά σχολεία, στα οποία η απόφαση του δασκάλου να συμμετέχει στην κινητοποίηση ή όχι ουσιαστικά σημαίνει την λειτουργία ή όχι του τμήματός του. Αν όλοι οι εκπαιδευτικοί της δομής αποφασίσουν να απεργήσουν, τότε παραμένει κλειστή η σχολική μονάδα.