Να επιστρέψουν στην εργασία τους οι υγειονομικοί, ζητούν οι Δραμινοί.

Σύσσωμη η Δραμινή κοινωνία τάχθηκε στο πλευρό των υγειονομικών, που τελούν σε αναστολή εργασίας και που είναι άγνωστο αν και πότε θα επιστρέψουν στις θέσεις τους. Οι υγειονομικοί, που είναι άνεργοι εδώ και ένα περίπου χρόνο με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική τους κατάσταση, ζήτησαν και πέτυχαν την συμπαράσταση των Δραμινών, που καταγράφηκε μέσα από αποφάσεις και ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων. Με ανακοίνωσή τους στα ΜΜΕ ευχαριστούν δημόσια τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων και ζητούν από τους βουλευτές του Νομού να πάρουν μία ξεκάθαρη θέση, προκειμένου αυτοί να επιστρέψουν  στην εργασία τους αλλά και το Νοσοκομείο σε μία καλύτερη λειτουργία.

Υγειονομικοί Δράμας σε Αναστολή

Οι υγειονομικοί Δράμας που τελούμε σε αναστολή εργασίας βάσει του Ν.4820/21, ευχαριστούμε τους δημάρχους, τους επικεφαλείς των παρατάξεων των Δήμων και όλους τους συμβούλους των δημοτικών συμβουλίων Δράμας, Δοξάτου, Παρανεστίου και Προσοτσάνης, που συντάχθηκαν με το δίκαιο αίτημα να επιστρέψουμε στην εργασία μας και εξέδωσαν ομόφωνα ψηφίσματα για την άρση των αναστολών. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί το επόμενο διάστημα και από το δημοτικό συμβούλιο Κ. Νευροκοπίου.

Ευχαριστούμε επίσης τον πρόεδρο και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ που σε πρόσφατη συνεδρίαση τους κατέληξαν σε ανάλογο ψήφισμα με το οποίο ζητούν από την πολιτεία να εξετάσει εκ νέου το θέμα των αναστολών με σκοπό την επάνοδο των υγειονομικών στην εργασία τους με τρόπο που θα εξασφαλίζει την υγεία των πολιτών και θα στηρίζει το ΕΣΥ.

Η τοπική κοινωνία του νομού Δράμας αλλά και των νομών της περιφέρειας ΑΜΘ, επέλεξε μέσω των εκλεγμένων εκπροσώπων της στην τοπική αυτοδιοίκηση, να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην αδικία. Καλούμε τους βουλευτές του νομού Δράμας να πράξουν το ίδιο.

Να ακούσουν με προσοχή τις απόψεις που εκφράστηκαν στις πρόσφατες συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων της Δράμας γιατί είναι η φωνή της τοπικής κοινωνίας που εκλέχτηκαν να εκπροσωπήσουν.

Δεκάδες οικογένειες υγειονομικών στο νομό μας οδηγήθηκαν στην οικονομική εξαθλίωση. Έντεκα μήνες εκτός εργασίας, χωρίς μισθό και ασφάλιση, την ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό.

Η Δραμινή κοινωνία έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει και αργά ή γρήγορα, όλοι θα κριθούν για τη στάση που κράτησαν και για τις αποφάσεις τους.