Να ακυρωθεί η απόφαση κοπής των 32 δέντρων στην περιοχή του αρχαιολογικού μουσείου ζητούν οι αντιπολιτεύσεις του Δήμου Δράμας


Η απόφαση κοπής των 32 δέντρων στην περιοχή του αρχαιολογικού μουσείου Δράμας κυριαρχεί τις τελευταίες εβδομάδες , από τότε που έγινε γνωστή η απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής για το κόψιμο των πλατανιών. Το θέμα της κοπής των δέντρων πρόκειται, να αναδεχθεί όπως όλα δείχνουν, μιας και η παράταξη ” πόλη + ζωή ” κατέθεσε αίτηση εισήγηση, για συζήτηση σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η παράταξη ” πόλη + ζωή ” στο δελτίο τύπου που απέστειλε στα ΜΜΕ αναφέρει πως …
Κατατέθηκε από τον Μιχάλη Μλεκάνη επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “πόλη + ζωή” προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας αίτηση-εισήγηση για συζήτηση σήμερα 25-4-2018 στις 18:00, ως κατεπείγον, του θέματος της κοπής των 32 πλατανιών στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Η αίτηση συνοδεύεται από δύο γνωμοδοτήσεις (του Δασαρχείου Δράμας και καθηγητή του ΤΕΙ Δασοπονίας) που βεβαιώνουν ότι τα δένδρα είναι υγιή και δεν είναι επικίνδυνα και από τεκμηριωμένη εισήγηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει. Προτείνεται η τροποποίηση της απόφασης κοπής των πλατανιών και η συγκρότηση επιτροπής που θα εξετάσει αν υπάρχει αναγκαιότητα κοπής κάποιου δένδρου.

 

Για το ίδιο θέμα επίσης και ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» Στέργιος Ηλιόπουλος απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Δράμας αναφορικά με το θέμα κοπής των δέντρων.
Προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δράμας

Κύριε Πρόεδρε
Λόγω υποχρεώσεων μου θα απουσιάσω από τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Σας παρακαλώ να αναγνωσθεί το παρακάτω κείμενο στους συναδέλφους καθώς και στους πολίτες που θα βρίσκονται εκεί κατά την διάρκεια των εκτός ημερησίας θεμάτων.

«Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνία της Δράμας μετά από την εσφαλμένη απόφαση που πήραν δημοτικοί σύμβουλοι στην επιτροπή ποιότητας ζωής. Αναφέρομαι στην κοπή των 32 δέντρων που βρίσκονται στην περιοχή του αρχαιολογικού μουσείου. Με έγγραφα αλλά και επιστολές, καθόλα αρμόδιοι επιστήμονες απέδειξαν πως η κοπή των δέντρων δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί και ότι υπάρχουν τεχνικές λύσεις για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ.

Η Αυτοδιοίκηση Πολιτών δηλώνει:
α)πως είναι αντίθετη στην κοπή των δέντρων χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις
β) στηρίζει τις ενέργειες της οικολογικής κίνησης Δράμας για το συγκεκριμένο θέμα.

Περιμένουμε από τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να ακυρωθεί η απόφαση κοπής των δέντρων.»

Για την Αυτοδιοίκηση Πολιτών
Ηλιόπουλος Στέργιος

Επίσης και ο επικεφαλής του Project Δράμα 2020, Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, πριν μια εβδομάδα, στα πλαίσια συνάντησεις που είχε με αντιπροσωπεία της Οικολογικής Κίνησης Δράμας στα γραφεία της παράταξης, εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της παράταξης στην κοπή των δένδρων εφόσον δε φαίνεται να υπάρχει καμία ανάγκη για μια τέτοια ενέργεια. Δεσμεύτηκε ότι λόγω απουσίας του από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου θα γίνει συζήτηση για το θέμα, θα στείλει την επίσημη θέση της παράταξη γραπτώς τόσο στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Οικολογικής Κίνησης.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive