Μαζική κυβερνοεπίθεση στην Ουκρανία 

Η Ουκρανία  έχει πληγεί από «μαζική» κυβερνοεπίθεση  με τους ιστότοπους πολλών κυβερνητικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Παιδείας, να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, αλλά επεσήμαναν ένα «μακρύ ιστορικό» ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων κατά της Ουκρανίας, με την επίθεση να έρχεται μετά τις συνομιλίες για την ασφάλεια μεταξύ της Μόσχας και των ΗΠΑ και των συμμάχων της αυτή την εβδομάδα που κατέληξαν σε αδιέξοδο.

Οι ύποπτοι χάκερ  άφησαν μήνυμα στον ιστότοπο του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τις αναφορές. Το μήνυμα έλεγε: “Το μήνυμα αυτό είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μηνύματα που έχω δει ποτέ: “Ουκρανοί! … Όλες οι πληροφορίες για εσάς έχουν γίνει δημόσιες. Φοβηθείτε και περιμένετε χειρότερα. Είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας”.
Το μήνυμα αναπαρήγαγε την ουκρανική σημαία και τον χάρτη διαγραμμένο. Αναφερόταν στον ουκρανικό αντάρτικο στρατό ή UPA, ο οποίος πολέμησε εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Υπήρχε επίσης μια αναφορά σε “ιστορική γη”.

Σε μήνυμά του προς τον Guardian, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Oleg Nikolenko, δήλωσε: «Ως αποτέλεσμα μιας μαζικής κυβερνοεπίθεσης, ο ιστότοπος του υπουργείου Εξωτερικών και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας».
Και πρόσθεσε: «Οι ειδικοί μας έχουν ήδη αρχίσει να αποκαθιστούν τη λειτουργία των συστημάτων πληροφορικής και η αστυνομία του κυβερνοχώρου έχει ξεκινήσει έρευνα».

πηγή ethnos.gr