Κλιμακώνεται ο αγώνας των Θρακιωτών κατά του χρυσού.

Οι Θρακιώτες αποδεικνύουν, ότι δεν εφησυχάζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους για να «κλειδώσουν» την εκπεφρασμένη από χρόνια αντίθεσή τους στην εξόρυξη και εκμετάλλευση του χρυσού στην περιοχή τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης συγκαλείται εκ νέου σήμερα, προκειμένου να αποφασίσει και να εγκρίνει 3 προτάσεις –βήματα της Δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση κατοχύρωσης της απόφασης των κατοίκων του Έβρου. Τα θέματα όπως ανακονώθηκαν με δελτίο τύπου είναι:

1.Ανάθεση σε έγκριτο νομικό γραφείο των νομικών προσφυγών σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο για το μπλοκάρισμα και τη ματαίωση της αδειοδότησης της επένδυσης εξόρυξης χρυσού (Εισηγ. κ.κ. Λαμπάκης Ευαγγ., Μιχαηλίδης Π., Δευτεραίος Σ., Λαζόπουλος Δ.)

2.Πρόσκληση και φιλοξενία έγκριτων δημοσιογράφων από Αθήνα και Θεσσαλονική για την ενημέρωση των αγώνων της τοπικής κοινωνίας στο πλαίσιο της διάχυσης σε πανελλήνιο επίπεδο  (Εισηγ. κ.κ. Λαμπάκης Ευαγγ., Μιχαηλίδης Π., Δευτεραίος Σ., Λαζόπουλος Δ.)

3.Ενημέρωση των Προέδρων και Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, του Πρωθυπουργού, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη στήριξη τους στους αγώνες (Εισηγ. κ.κ. Λαμπάκης Ευαγγ., Μιχαηλίδης Π., Δευτεραίος Σ., Λαζόπουλος Δ.)

dramini.gr

φωτο faros-24