ΚΙΝΑΛ: Εκτός “κούρσας” ο Ανδρέας Λοβέρδος- Αναμένεται η ανακοίνωση στήριξης

Ξεκάθαρη εντολή δόθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη  πρώτο γύρο τωνεκλογών στο ΚΙΝΑΛκαθώς προηγήθηκε κατά 10 μονάδες από τον Γιώργο Παπανδρέου   με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να φαίνεται πως γυρνούν την πλάτη στο «παλιό ΠΑΣΟΚ».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος που χθες έμεινε εκτός της κούρσας διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι το κυρίως μήνυμα που έστειλαν οι κάλπες είναι η ανανέωση. Σχετικά με τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στις εκλογές, τόνισε ότι αποτελούν πολιτικό θέμα, καθώς αποδεικνύει ότι η παράταξη είναι παρούσα. Έκανε μάλιστα λόγο για «ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί».

Ευχαρίστησε τις δεκάδες χιλιάδες που τον ψήφισαν λέγοντας ότι θα συνεχίσει και πως δεν θα τους εγκαταλείψει. Όπως είπε στη μάχη των ιδεών σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, το όνομα, την ταυτότητά του αλλά και την προσδοκία για υπερδιπλασιασμό δυνάμεων κέρδισε, ωστόσο έχασε στην κάλπη.

Μέχρι αύριο, Τρίτη θα ανακοινώσει ποιον θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Όπως σημείωσε στον ΣΚΑΪ, είναι πολιτικός θέσεων που ποτέ δεν κρύφτηκε και γι’ αυτό θα πάρει θέση και τώρα, ανακοινώνοντας εάν θα ψηφίσει τον  Νίκο Ανδρουλάκη ή τον Γιώργο Παπανδρέου την προσεχή Κυριακή.

Οι εκλογές- Τα ποσοστά

Συνολικά ψήφισαν 267.967 άτομα. Με καταμετρημένο το 91,77% (245.921) αυτού του συνόλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 90.250 και 36,96%. Ο Γιώργος Παπανδρέου ακολούθησε με 67.938 και 27,82%.

Και ο Ανδρέας Λοβέρδος στην τρίτη θέση με 63.553 και 26,03%.

Ο Παύλος Χρηστίδης κατέκτησε την τέταρτη θέση με 3,25% και 7930 ψήφους, ο Χάρης Καστανίδης 2,96% και 7233 ψήφους και ο Παύλος Γερουλάνος 2,98% και 7274.

Ο κ. Ανδρουλάκης κυριάρχησε στη νότια Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης-, πρώτευσε στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα.

Με τη σειρά του ο Γιώργος Παπανδρέου πρώτευσε στη δυτική Ελλάδα.

Στην Αττική πλειοψήφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

πηγήcnn.gr