Κίνα: Τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες -Στους 16 οι νεκροί

Αντιμέτωπη με καταρρακτώδεις βροχές παραμένει η Κίνα εξαιτίας των οποίων έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άνθρωποι, οι περισσότεροι στο μετρό μιας μεγάλης πόλης στα κεντρικά της χώρας.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua, επιβάτες σε συρμό του μετρό στην πόλη Τσεντσόου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε ένα βαγόνι την ώρα που η στάθμη του νερού ανέβαινε. Έξω από το παράθυρο το νερό έρρεε στις ράγες του μετρό.

Πολλοί από τους εγκλωβισμένους απηύθυναν εκκλήσεις για βοήθεια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με screenshots που αναρτήθηκαν και με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής της επαρχίας Χενάν, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Τσεντσόου, μια πόλη 10 εκατομμυρίων κατοίκων.

Αντιμέτωπη με καταρρακτώδεις βροχές παραμένει η Κίνα εξαιτίας των οποίων έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άνθρωποι, οι περισσότεροι στο μετρό μιας μεγάλης πόλης στα κεντρικά της χώρας.

«Φράγματα έχουν σπάσει προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς, θανάτους και ζημιές. Η κατάσταση λόγω των πλημμυρών είναι εξαιρετικά σοβαρή», τόνισε Ο πρόεδρος Σι, όπως μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV.

Ο στρατός έχει στείλει ενισχύσεις στην πόλη Τσεντσόου όπου σε διάστημα τριών ημερών έχει πέσει βροχή που συνήθως καταγράφεται μέσα σε ένα χρόνο.

Μέχρι σήμερα το πρωί τουλάχιστον 200.000 κάτοικοι της πόλης αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όπως ανακοίνωσε η δημαρχία, διευκρινίζοντας ότι 36.000 «επηρεάστηκαν» από τις πλημμύρες.

Η πόλη «αντιμετώπισε μια σειρά καταιγίδων σπάνιας σφοδρότητας, που προκάλεσαν τη συγκέντρωση υδάτων στο μετρό της Τσεντσόου», ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές στον ιστότοπο Weibo, προσθέτοντας ότι 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν.

Η πόλη έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, το υψηλότερο επίπεδο.

Η CCTV μετέδωσε εικόνες από δρόμους πλημμυρισμένους από ένα ποτάμι βρόμικου νερού και κατοίκους με το νερό ως τα γόνατα να σπρώχνουν τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους.

πηγήcnn.gr